Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 18 Lipanj 2019 14:35

Nobelovac hrvatskog porijekla Paul Modrich posjetio Salonu!

 

Nobelovac hrvatskog porijekla Paul Modrich posjetio Salonu!

U Splitu se od 17. do 22.6. održava 11. po redu ISABS konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici te individualiziranoj medicini („11th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine“).

Da je riječ o jednom od najvažnijih znanstvenih događaja godine govori činjenica što je čak 600 uglednih znanstvenika, uključujući 4 dobitnika Nobelove nagrade, došlo razmijeniti recentne znanstvene spoznaje i trendove u medicini u idućih 10 godina.

Među dobitnicima Nobelove nagrade ističe se naše gore list Paul Modrich koji je u pratnji osnivača i organizatora ISABS-a profesora Dragana Primorca našao vremena za posjet Saloni.

Tom prilikom su ih dočekali gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić i direktorica Turističke zajednice Solin Jelena Stupalo. Gospodin Modrich je bio fasciniran veličinom i ljepotom najvažnijeg arheološkog lokaliteta u Hrvatskoj. Izjavio je kako je ponosan na svoje porijeklo i na bogatu kulturno-povijesnu baštinu naše zemlje.

Ovo je još jedan dokaz kako Salona mora generirati veći broj posjetitelja. Grad Solin s nestrpljenjem očekuje sljedeću financijsku perspektivu Europske unije i proglašavanje Salone nacionalnim strateškim projektom Republike Hrvatske.

 

Pročitano 467 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr