Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019 06:18

Podjela paketa učenicima u sklopu projekta Razmišljam EKOlogično

 

 

Podjela paketa učenicima predmetne nastave viših razreda osnovnih škola u Solinu u sklopu projekta „Razmišljam EKOlogično“

 

U petak, 14.06.2019. godine gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić podijelili su pakete učenicima predmetne nastave viših razreda osnovnih škola u Solinu u sklopu projekta „Razmišljam EKOlogično“ čiji je nositelj grad Solin, a sunositelji su općine Klis, Podstrana i Dugopolje.

Gradonačelnik i njegov zamjenik zahvalili su se svim učenicima na suradnji i kreativnim idejama u izradi plakata na temu očuvanja okoliša i održivog gospodarenja otpadom. Iznijeli su zanimljive činjenice o recikliranju otpada te ukazali na probleme do kojih sve može doći kada otpad završi u prirodi. Također su istaknuli kako je jako bitno odgovorno postupati s otpadom jer na taj način čuvamo okoliš. Na kraju su im zaželjeli ugodne praznike i dugo toplo ljeto.

Učenici su pokazali zavidno znanje o ekologiji, čemu je uvelike pridonijelo i pohađanje Eko-grupa u sklopu nastavnih aktivnosti te na taj način pokazali osviještenost o prirodi i njenom očuvanju. Spremno su odgovarali na sva postavljena pitanja i izrazili želju za sudjelovanjem u što više ovakvih projekata jer na mladima svijet ostaje. Svakako treba istaknuti i akciju prikupljanja čepova čime se pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.


Projekt Razmišljam EKOlogično je ukupne vrijednosti 1.171.898,68 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih sredstava.

Projekt Razmišljam EKOlogično je zamišljen kao program informativno - obrazovnih aktivnosti, javnim i edukacijskim tribinama, kostimiranim igrokazima i predstavama za predškolsku djecu, edukativnim slikovnicama i bojankama, obilježavanjem datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanjima u školama u izradi kreativnih plakata na temu zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom.

Kroz provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti potiče se i poticat će se odvojeno prikupljanje i ponovna uporaba ili reciklaža otpada te podizanje ekološke svijesti stanovnika o njihovoj aktivnoj ulozi u smanjenju i sprečavanju nastanka otpada te prednostima kompostiranja.

 Više o projektu možete saznati na http://ekologicno.solin.hr/

ekologicno logo novi

 

Pročitano 333 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr