Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 27 Lipanj 2019 09:06

Solinski Malci Genijalci izvrsni na Međunarodnoj olimpijadi

Solinski Malci Genijalci izvrsni na Međunarodnoj olimpijadi Foto: Facebook - Malac Genijalac

Učenica OŠ kraljice Jelene, Hana Perić nadmašila je lanjski uspjeh. Uspjeh su ostvarili i Šime Buzov i Toni Ercegović

Sredinom lipnja mjeseca u Beogradu se održala Međunarodna olimpijada iz mentalne aritmetike gdje su se djeca iz Solina, Splita i Hrvatske okitila brojnim medaljama.

Ukupno sedam medalja dolazi u Hrvatsku. Nijanse su dijelile našu djecu da budu jedna od najtrofejnijih na natjecanju, ali i ovo je sjajan uspjeh ponajviše zahvaljujući radu, zalaganju i upornosti djece i učiteljica iz škole Malac Genijalac te uz veliku podršku njihovih roditelja.

Naši solinski Malci Genijalci osvojili su odlične rezultate! Učenica četvrtog razreda OŠ kraljice Jelene, Hana Perić, nadmašila je lanjski uspjeh i vratila se kući s dva odličja. Hana je osvojila treće mjesto u mentalnom računanju i treće mjesto u pismenom dijelu!
Znajte, Hani nije problem riješiti u 12 minuta 120 zadataka uz abakus.

Solinski učenik Šime Buzov iz OŠ Vjekoslava Paraća, također je ostvario izvrstan rezultat, među prvih šest u mentalnom računanju

Uz osmoškolce, Solin je imao i svoju uzdanicu u šestogodišnjem Toniju Ercegović iz Vranjica, koji je ostvario izvrstan uspjeh. Naime, maleni Toni se plasirao među 8 najboljih! Ne trebamo naglasiti da je Toni još uvijek dječak koji polazi vrtić!

Uz naše solinske uzdanice, navedimo kako su i drugi učesnici Međunarodna olimpijada bili odlični i to Toni Vitaić, osvojio je 3. mjesto na pismenom dijelu, Gabrijela Buble, odlično 4. mjesto na mentalnom uz borbu za 3. mjesto. Ispala je na 150 brojeva u nizu uz brzinu 350 milisekundi. Lovre Ćurković je završio kao četvrti u mentalnom računanju. Luka Emanuel Ćosić bio je među pet najboljih, ispao pred samo finale Maša Lupi i Jure Buljubašić osvojili su plasman među 10 najboljih
Lara Jukić i Frane Tomić ostvarili su plasman među 15 najboljih

- Sretni smo i ponosni zbog izvrsnog nastupa naših Malaca Genijalca na Međunarodnoj olimpijadi u Beogradu. Uvijek kao i do sada ćemo im biti financijski potpora kao i kod ovog odlaska na natjecanje. I dalje ćemo ih budno pratiti u njihovom ostvarivanju izvrsnih rezultata, poručio je uz čestitku gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević.

 

 

Pročitano 894 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr