Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 12 Srpanj 2019 07:27

PUČKO SLAVLJE ŽETVE I VRŠIDBE - STARI SPORTOVI: Udruga Blaca priredila 14. feštu i natjecanje u starim sportovima

PUČKO SLAVLJE ŽETVE I VRŠIDBE - STARI SPORTOVI: Udruga Blaca priredila 14. feštu i natjecanje u starim sportovima Članovi Udruge Blaca

Praćkom najbolji Kajo Čerina, a u potezanju konopa Udruga Solinjani 

BLACA - Udruga Blaca je i ovog ljeta organizirala četrnaestu pučku feštu na kojoj su bili nazočni prijatelji Blaca i starih običaja. Među inim događanjima posjetitelji su mogli vidjeti i vršidbu žita konjima. Posjetitelji su imali priliku jahati na konjima KK Natura iz Broćanca, a posebice su uživali najmlađi sudionici fešte, zbog kojih ovaj povratak u stara vremena ima posebnu vrijednost. Udruga Blaca vrača nam sjećanja na naše stare običaje.

Pučko slavlje „Žetve i vršidbe“ održano je u subotu, 29. lipnja 2019. kod Gospe od Zdravlja na Blacima.
Organizator na čelu sa predsjednikom Ivicom Čerinom Ćirom i glavnim sudcem Tihom Grubišićem osmislio je i program starih natjecanja, potezanje konopa, trčanje u vreći i gađanje praćkom (praćicom). Nagrade najboljima uručili su Ćiro Čerina, Tiho Grubišić i Tanja Rožić Vukšić.

U gađanje praćkom prvo mjesto pripalo je Kaji Čerini Anicinom, drugo Ivici Žaji Bjatu, treće mladoj Barbari Župa. U trčanju u vrećama najspretnija je bila Barbara Župa, a slijede Stela i Klara Bubić. U potezanju konopa pehar je pripao članovima i članicama Udruge Solinjani bez pripetavanja nakon 1:1, jer su mlađi Žižići respektirali starije Solinjane!

M. Podrug

 

 

Pročitano 831 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr