Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 16 Srpanj 2019 10:50

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA 'GRADSKO OKO'

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA 'GRADSKO OKO' Foto: Grad Solin

Popravimo grad, zajedno! Oči svih nas postaju Gradsko oko Solina

U utorak 16. srpnja 2019. u vijećnici grada Solina održano je predstavljanje aplikacije „Gradsko oko.“
Aplikaciju su predstavili Marko Andrić, vlasnik tvrtke RI-ING NET koja je izradila navedeni informatički program, gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i upravljanjem prostorom Sanja Samardžija.

- Aplikacija "Gradsko oko" će omogućiti transparentnost i ubrzati direktnu komunikaciju gradske uprave sa građanima. Putem mobitela ili web stranica njome možete poslati pitanje ili fotografiju problema direktno odgovornoj osobi u službama, pratiti proces obrade i sve to imati dokumentirano – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Navedimo, kako će aplikacija Gradsko oko postati glavni kanal kojim će se građani koristiti za prijavu komunalnih, prometnih i infrastrukturnih problema te će nakon prijave dobiti povratnu informaciju o statusu rješavanja svojih predmeta.

- Gradsko oko je dio projekta Pazigrad koji omogućava uključivanje širokog broja sudionika u jednostavno stvaranje centralne evidencije komunalnih problema. Kroz različite načine prijavljivanja uočenih problema na terenu Gradsko oko omogućava svim sudionicima da bez dodatnih napora i tehničkih znanja stvaraju sustavnu evidenciju uočenih problema s mogućnošću prosljeđivanja na osobe zadužene za pojedinu problematiku – kazao je predstavljač projekta Marko Andrić, direktor tvrtke Ri-Ing net d.o.o. iz Rijeke koja je izradila navedeni informatički program.

Dosad interno korišten sustav "Gradsko oko" postaje otvoren svim građankama i građanima Solina. Radi se o potpuno besplatnoj dogradnji unutar projekta Pazigrad kojeg solinsko prometno redarstvo primjenjuje već duže vrijeme i pokazao se jako uspješan. Aplikacija ne omogućava anonimnu prijavu, te se time filtriraju određene prijave i smanjuje svojevrsna zlouporaba.

Od ponedjeljka 22. srpnja potražite aplikaciju na www.solin.oko.hr  ili već sad skinite mobitel aplikaciju sa https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.gradsko.oko , koristite je i svi zajedno budimo veliko „Gradsko oko“.

- Puno se lijepih stvari događa u Solinu, ali znam da imamo i puno problema i svakome je njegov najveći i najžurniji. Ljudi s pravom traže načine da se njihovi problemi riješe prioritetno. Ne zanima ih gdje su sve gradski resursi angažirani. Razumijem ih – rekao je gradonačelnik Ninčević.

Javno dostupna aplikacija "Gradsko oko" će nam pomoći da se sve prijave komunalnih problema vide javno, transparentno, da se vidi u kojem su procesu, kod koga i zašto zapinje rješavanje. Oči svih nas postaju Gradsko oko Solina u vidu poboljšanja življenja u našem Solinu.

 

 

Pročitano 728 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr