Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 06 Kolovoz 2019 11:55

ANTIKA UZ JADRO: Završno događanje manifestacije Romantika u Saloni

Cilj manifestacije Romantika u Saloni koja se održava već osmu godinu zaredom je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine

U petak 9. kolovoza 2019. će se u centru grada Solina (Mali Glorijet) s početkom u 20 sati održati završno događanje manifestacije Romantika u Saloni pod nazivom „Antika uz Jadro“.

- Ovom večeri donosimo dašak antike u centar grada Solina kroz sajam antičkih zanata na kojem će sudjelovati Udruga Stari Zanati iz Zagreba i gdje će naši posjetitelji moći razgledati zanimljive sadržaje: kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje. U gastronomskom dijelu programa naša Udruga Solinjani će pripremiti antičko jelo koje će se moći besplatno degustirati, a u glazbenom dijelu programa uživat ćemo u polusatnom glazbenom nastupu Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara) od 21 sat - kazala je direktorica TZ Solin JElena Stupalo.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a osiguran je i besplatan prijevoz autobusom iz Splita u 20 sati (parking pokraj turističke palače) te povratak iz Solina s parkinga Glorijet (ispod LIDL-a) u 23 sata.

Cilj manifestacije Romantika u Saloni koja se održava već osmu godinu zaredom je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

 

 

Pročitano 596 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr