Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 06 Rujan 2019 09:02

Grad Solin potpisao Ugovor za projekt Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split u vrijednosti 32,7 milijuna kuna

Grad Solin potpisao Ugovor za projekt Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split u vrijednosti 32,7 milijuna kuna Foto: Jakov Teklić

Grad Solin potpisao Ugovor za projekt Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split u vrijednosti 32,7 milijuna kuna

Povodom Dana grada Solina, a uoči Svečane sjednice, Ugovor o sufinanciranju projekta „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ iz ITU mehanizma, potpisali su g. Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, g. Tomislav Petric, ravnatelj SAFU (Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije) i Dalibor Ninčević, gradonačelnik grada Solina.

„Naš Solin mjesto je zbivanja mnogih atraktivnih događanja. Potpisivanjem ovog Ugovora samo smo dokazali da idemo prema jasno zacrtanoj strategiji i da omogućimo da Solin živi 365 dana u godini. To je naš jedini ispravni put u budućnost za nas i generacije koje dolaze,“ ovom prigodom poručio je g. Dalibor Ninčević, gradonačelnik grada Solina.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 32.750.759,23 kune, a dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 27.838.145,30 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Grad Solin je prijavitelj/korisnik Projekta, a partneri su Gradovi Trogir, Omiš, Kaštela, Općine Dugopolje, Klis i Lećevica te Turistička zajednica grada Solina.

Projektom „Otvorene ljetne pozornice Urbane aglomeracije Split“ će se revitalizirati kulturna baština s ciljem osiguranja dodatnih sadržaja za lokalno stanovništvo i atrakcije u turizmu kroz gradnju, uređenje i opremanje otvorenih ljetnih pozornica na više lokacija u 7 različitih gradova i općina.

Planirana su sljedeća ulaganja:

• Revitalizacija i opremanje utvrde Gradina, Solin
• Izgradnja Kulturnog centra, Solin
• Uređenje ljetne pozornice na Tvrđavi Klis
• Uređenje „Starog groblja“ u Omišu
• Uređenje ljetne pozornice kraj crkve sv. Roka u Dugopolju
• Uređenje ljetne pozornice u Dudanovom parku u Kaštelima
• Uređenje starih bunara u selu Radošić u Lećevici
• Uređenje ljetne pozornice u staroj gradskoj jezgri u Trogiru.

Revitalizacijom kulturne baštine u funkciji jačanja kulturne ponude na području obuhvata (7 jedinica lokalne samouprave iz Urbane aglomeracije Split) izravno će se doprinijeti gospodarskom razvoju te unaprjeđenju kulturno turističke ponude i produženju turističke sezone na regionalnoj razini. Nastojat će se kulturnu baštinu približiti posjetiteljima i stvoriti nove kulturne sadržaje, povećati stupanj očuvanosti i uređenje kulturnih atrakcija bolje prilagođenih lokalnom stanovništvu i posjetiteljima.

Poznato je da tijekom Solinskog kulturnog ljeta imamo brojne festivalske izvedbe, a posebno veseli činjenica da će grad Solin provedbom ovog Projekta dobiti dvije iznimno vrijedne lokacije za održavanje sad još opsežnijeg programa tijekom cijele godine.

jadro

Pročitano 546 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr