Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 17 Listopad 2019 10:44

U SKLOPU PROSLAVE BLAGDANA SV. LUKE U KUČINAMA UPRILIČEN „SUSRET KUŽINA DALMACIJE I SLAVONIJE“

U SKLOPU PROSLAVE BLAGDANA SV. LUKE U KUČINAMA UPRILIČEN „SUSRET KUŽINA DALMACIJE I SLAVONIJE“ Foto: Jakov Teklić

 

U Domu kulture u Kučinama u sklopu proslave blagdana sv. Luke zaštitnika mjesta upriličen je „Susret kužina Dalmacije i Slavonije“ u kojem su uz domaćine, članove udruga s područja Mjesnog odbora Kučine, sudjelovale članice Udruge žena „Koška“ iz općine Koška u Slavoniji.

Udruga žena „Koška“ djeluje od 2007. i do sada je, zahvaljujući suradnji s KUD-om „Kučine“ već pet puta sudjelovala u ovoj gastronomskoj manifestaciji koja ima za cilj prezentirati tradicionalnu kuhinju Dalmacije i Slavonije.

Gošće su za ovu priliku pripremile rolanu svinjetinu, domaći sir i kulen, salenjake, štrudlu od bundeve, gužvaru s orasima i makom te brojne druge slastice protkane daškom Slavonije.
Domaćini, članovi KUD-a „Kučine“, Bratovštine sv. Luke, HFD-a „Jadro“, klape „Krunik“ i Plesnog kluba „Fontana“, prezentirali su bogatstvo dalmatinske kuhinje, a na meniu su se našli bakalar na bijelo, salata od hobotnice, crni rižot, kučinski soparnik sa suvicama i orasima, pršut, sir, kroštule, kiflice, suhe smokve i druge izvorne dalmatinske delicije.

Okupljene je na početku druženja pozdravio Ivo Roguljić, predsjednik Vijeća MO Kučine, upućujući poseban pozdrav gošćama iz Slavonije, ali i zahvalu svima koji su dali svoj doprinos održavanju ove manifestacije.
Roguljić je pozvao okupljene da na sam blagdan sv. Luke, 18. listopada, sudjeluju u tradicionalnoj procesiji i svečanom misnom slavlju u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije kojem će prethoditi sveta misa u crkvici sv. Luke na groblju u Kučinama.

Članice Udruge žena „Koška“ danas su u zgradi Gradske uprave ugostili solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić i pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 765 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr