Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 24 Listopad 2019 13:44

I Solin se pridružio Danima kolektivne sadnje - Zasadi drvo, ne budi panj!

I Solin se pridružio Danima kolektivne sadnje - Zasadi drvo, ne budi panj! Učenici u akciji sadnje (Foto: Jakov Teklić i R.Bućan)

 

Zasadi drvo i na taj način poboljšaj vlastitu životnu sredinu

Riječ je o projektu koji je pokrenut s ciljem da svatko može zasaditi drvo i na taj način pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Kako je kolektivna sadnja najavljena je zadnji vikend u listopadu, grad Solin u suradnji s osnovnim školama sa svog područja krenuo je u kolektivnu sadnju.

Tako su u četvrtak 24. listopada u zajedničkoj akciji s učenicima i učiteljima OŠ don Lovre Katića predstavnici grada Solina zasadili su kostele, ali i cvijeće, ružmarin i lavande.
U isto vrijeme učenici Područne škole Mravince, OŠ kraljice Jelene zasadili su čemprese, žirove pokraj crkvice, sjeverno od igrališta HNK Sloge.

Za slijedeće dane od strane Grada najavljene su i sadnje maslina u DV Salona u Svetom Kaju. Uz pomoć TZ Solina zasadit će se kostele na području MO Srednja strana, a uz zajedničku donaciju Hrvatskih šuma i grada Solina oplemenit će se područje Piramide i Škrabutine iznad Svetog Kaja. U petak 25. listopada uz pomoć Cemex-a sadit će se u dijelu rudnika Sveti Juraj – Sveti Kajo. Tom prilikom zasadit ćemo oko 900 sadnica maslina, čempresa, lovora, ružmarina i lavande. Sadnji će prisustvovati učenici lokalnih osnovnih škola iz Svetog Kaja i Kaštel Sućurca kao i DVD Solin i DVD Mladost Kaštela.

Zajedničkim akcijama oplemenimo naš Grad! Zasadi drvo, ne budi panj!

 

 

Pročitano 1117 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr