Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 14 Siječanj 2020 13:14

Prijavite se na E+ radionicu KA2 - strateška partnerstva za inovacije u području odgoja i općeg obrazovanja

Dvodnevna Erasmus+ regionalna radionica u području odgoja i općeg obrazovanja pod nazivom „Uvod u Ključnu aktivnost 2 – Strateška partnerstva za inovacije (KA201)“ održat će se 23. i 24. siječnja u Zagrebu u prostorijama Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26.

Cilj radionice je osposobljavanje sudionika za razvoj projekata za Ključnu aktivnost 2, koji se mogu prijaviti za financiranje do 24. ožujka 2020. godine.

Radionica je namijenjena prvenstveno sudionicima iz organizacija koje nemaju iskustva u pripremi projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+, ali i iskusnijim korisnicima Programa koji žele unaprijediti svoje vještine vezano za pripremu kvalitetnih projektnih prijedloga u okviru strateških partnerstva koje podržavaju inovacije u području odgoja i općeg obrazovanja.

Zainteresirane sudionike koji dolaze iz škola (vrtića, učeničkih domova), a nemaju iskustvo provedbe u partnerstvu ovog formata te ne posjeduju dostatne kapacitete za provedbu projekata koji podupiru inovativne prakse, upućuje se na format Školskih partnerstava (KA229) koji je namijenjen razmjeni dobre prakse između škola, a više informacija o ovom formatu nalazi se u Vodiču kroz program Erasmus+.

Svi sudionici prijavljuju se na radionici putem obrasca za registraciju. Rok za prijavu je 16. siječnja 2020. godine do kraja dana.

Više informacija o radionici i programu dostupno je ovdje

Ključna aktivnost 2 osmišljena je kako bi poticala razvoj, prijenos i/ili provedbu inovativnih praksi te provedbu zajedničkih inicijativa kojima se promiče suradnja, suradničko učenje i razmjena iskustva na europskoj razini.

Prihvatljivi prijavitelji su:

- Organizacije (sveučilišta, znanstveni instituti, udruge, tvrtke, knjižnice, lokalne i regionalne vlasti s ulogom u obrazovanju i sl.)
- Dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, učenički domovi te druge javne ustanove koje posjeduju rješenje o obavljanju djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Projekt može trajati od 12 do 36 mjeseci, a prihvatljive aktivnosti su:

-Kratkoročne razmjene skupina učenika (uz obaveznu pratnju);
-Kratkoročna zajednička osposobljavanja osoblja;
-Dugoročna mobilnost u svrhu aktivnosti podučavanja ili osposobljavanja;
-Dugoročna mobilnost učenika u svrhu školovanja;
-Transnacionalni projektni sastanci;
-Rad na intelektualnim rezultatima (najvažnija aktivnost projekta);
-Diseminacijska događanja

 

 

Pročitano 560 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr