Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 23 Siječanj 2020 09:36

Predstava "Djeca recesije" u solinskom Teatrinu

Predstava "Djeca recesije" u solinskom Teatrinu Predstava "Djeca recesije"

U petak, 7. veljače 2020. godine s početkom u 19.30 sati na pozornici Teatrina Gradske knjižnice Solin uprizorit će se drama Kazališta PlayDrama iz Splita i Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika "Djeca recesije" autora Dina Pešuta, a u režiji Ivana Plazibata. 

Informacije i rezervacije osobno u Gradskoj knjižnici Solin ili na tel. (021) 213 327, odnosno e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., najkasnije 24 sata prije početka predstave.

O predstavi Djeca recesije:

Predstava "Djeca recesije", stiže iz pera istaknutog pisca mlađe generacije Dina Pešuta, u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika, a u režiji Ivana Plazibata.

Djeca recesije dramsko su djelo koje je moglo nastati samo sada i isključivo ovdje, bespoštedna dijagnoza stanja, ali i duhoviti podsjetnik da egzistencijalna strava svakodnevnog života i oslobađajući smijeh često napučuju jednu te istu dramsku repliku. Nastao kao udaljeni odjek Albeejeva klasika "Tko se boji Virginije Woolf", tekst "Djece recesije" na scenu donosi posve nov, suvremeni četverokut sastavljen od dvaju parova, unutar kojeg će se razviti neskladna slika ovovremenoga generacijskog sukoba. Dino Pešut još jednom obrađuje temu kojom se najčešće bavi u svojim tekstovima, a to je život mlade generacije koja već dva desetljeća odrasta u društvu cinizma i korupcije.

Novi dramski tekst Dina Pešuta Djeca recesije, napisan za kazalište PlayDrama, priča je o dvije generacije, onoj koja ima i onoj koja nema. Drama je to o četvero ljudi u jednom splitskom stanu koji u iščekivanju nadolazeće apokalipse još jedne turističke sezone i još jedne Ultre nastoje očajnički svojim životima i svojoj boli dati neki smisao. Djeca recesije kao umjetnička gesta jest snažna figura bijesa; bijesa generacije koja ulazi u životnu utrku sa saznanjem da je jedina nagrada za prodaju duše malim bogovima kapitalizma ugovor na određeno na minimalcu i posao koji siše tijelo i dušu. Dok ne umreš. Od umora. Ili od tuge. Ali djeca recesije to već znaju. I oni dolaze…

Autorski tim
Redatelj: Ivan Plazibat
Kostimografkinja: Ana Marin
Autorska glazba: Saša Antić
Izbor glazbe: Ivan Plazibat
Oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević

Igraju:
Goran Marković, Pjer
Ana Uršula Najev, Divna
Donat Zeko, Slaven, sin recesije
Paola Kuvačić, Mira, kći recesije

djeca recesije

 

Pročitano 403 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr