Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 26 Ožujak 2020 11:05

Detaljan postupak dobivanja propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnoga boravišta koje izdaje Stožer civilne zaštite Grada Solina

Poštovani građani, na temelju Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koja je stupila na snagu 23.ožujka 2020., sukladno čl. II. e iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, za dobivanje PROPUSNICA koju izdaje Stožer civilne zaštite potrebno je sljedeće:

1. Preuzmite „Izjave za građane Grada Solina za napuštanje mjesta prebivališta radi razloga navedenih iz Odluke COVID-19.“ – Word
2. Ispunite tražene podatke navedene u Izjavi putem računala, mobitela...
2a Ime i prezime osobe koja dobiva propusnicu,
3. Adresa s osobne iskaznice,
4. OIB,
5. Razlog zbog kojeg se traži odobrenje,
6. Vašu Propusnicu ispunjava osoba zadužena za odobravanje iste
7. Ispunjenu Izjavu i vaše podatke uputite na adresu Stožera civilne zaštite grada Solina Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a propusnicu ćete dobiti putem maila bez potrebe za fizičkim dolaskom
Napominjemo kako određen broj ljudi kod kuće nema printer za isprintati i potpisati izjavu, zbog čega ćemo uvažit isti i bez potpisa jer svi smo svjesni nametnute nam situacije.

Propusnica se može isprintati kako bi se pokazala policiji ili se može koristiti u zaprimljenom elektroničkom obliku i pokazati policiji na mobilnom uređaju.
Svi građani koji su temeljem ranije objave, do danas već poslali zahtjev za izdavanje propusnice na aktivnu elektroničku poštu, zahtjev ne moraju ponovo podnositi. Ti su zahtjevi u razmatranju i bit će riješeni u najkraćem mogućem roku.
Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva za propusnice, te procedure provjere koju svaki zahtjev mora proći, Stožer civilne zaštite grada Solina moli građane za strpljenje i ujedno svim građanima zahvaljuje na strpljenju.

- IZJAVA za građane Grada Solina za napuštanje mjesta prebivališta radi razloga navedenih iz Odluke COVID-19.Word
- OBRAZAC PROPUSNICA Word
- Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

Apeliramo da građani shvate ozbiljnost situacije i ne tražite propusnicu ako im zaista nije neophodna

Napominjemo da razlozi moraju biti opravdani, a vaši zahtjevi bit će obrađeni u najkraćem mogućem roku.

VAŽNO - Od sutra Stožer civilne zaštite Grada Solina ne izdaje Propusnice u barakama nasuprot Hrvatske pošte, već isključivo on-line putem, jer je nemoguće održavanja fizičkog i socijalnog distanciranja.

 

Molimo građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH jer samo tako brinemo za svoje zdravlje, zdravlje svojih obitelji i zdravlje svojih sugrađana.

Sve ostale dozvole kretanja / propusnice po nalogu Nacionalnog Stožera RH, kao što su odlazak liječniku ili rad u drugom gradu izdaju pravne osobe ili izabrani liječnici obiteljske medicine.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima #OstaniDoma

 

 

Pročitano 1669 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr