Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 03 Studeni 2016 13:53

4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Solin

ZAPISNIK SA 4. SJEDNICE DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

U srijedu 2. studenoga 2016. u gradskoj vijećnici s početkom u 12.30h održana je četvrta sjednica Dječjeg gradskog vijeća. Sjednicu je otvorio Ivan Bućan, predsjednik Dječjeg vijeća grada Solina.

Na sjednici je bilo prisutno 12 od 21 vijećnika. Predsjednik Ivan Bućan je iznio tri točke dnevnog reda koje su jednoglasno prihvaćene od strane prisutnih vijećnika.

Ad 1.) Prva točka dnevnog reda odnosila se na humanitarnu akciju i volonterizam u mjesecu prosincu. Vijećnici su odabrali za humanitarnu akciju pomoći u solinskoj Pučkoj kuhinji. Ovdje je naglasak dat da se hrana i sve druge prehrambene stvari prikupe od strane malih vijećnika i donesu u Pučku kuhinju. Također naglašeno je da se formiraju grupe malih vijećnika koji će naizmjence raditi u Pučkoj kuhinji.
Vijećnici su kod teme Volonterizma odabrali i predložili radionice i predavanje na temu samoga volonterstva. Radionica i samo predavanje će se održati u Centru za djecu, mlade i obitelj Solin.
Također kod ove točke predložene su i buduće akcije i rad Dječjeg vijeća. Riječ je o pučkim igrama ovoga područja, koje bi se trebale održati u proljeće iduće 2017. godine. (Ove igre su već održane i zbog toga mali vijećnici žele da su one tradicionalne!)

Ad 2.) Druga točka dnevnog reda se odnosila na zadatak da se sastavi popis pitanja za Gradsko vijeće grada Solina, na kojem će nazočit predsjednik i dva potpredsjednika.
Popis pitanja je:
- Kada će se omogućiti besplatne knjige za osmoškolce?
- Je li Gradsko vijeće zadovoljno radom Dječjeg gradskog vijeća?
- Učionice u nekim školama su u lošem stanju, da li je moguće njihovo preuređenje?
- Kako još bolje i još ljepše urediti dječja igrališta?

Ad 3.) Posljednja točka je bila Razno kroz koju su mali vijećnici označili neke važnije datume za obilježavanje. O samim datumima će se raspravljati kroz radionice.

Sjednica Dječjeg gradskog vijeća je završila u 13:10h.

Zapisničar: Veronika Čurak

 

 

 

Pročitano 2417 puta

Gradska uprava:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr