Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 28 Ožujak 2019 09:28

U Solinu sada možete parkirati brže i povoljnije

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu i web aplikaciju PayDo

Svim građanima Solina kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima sada je omogućeno brže i još povoljnije parkiranje, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih i dnevnih parkirnih karata kao i plaćati dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora.

Solin je trenutno jedna od 39 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart kojom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede. Aplikacija ne koristi SMS protokol pa tako pri parkiranju građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista na odmoru diljem zemlje zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Podsjetimo, u Europi preko 90% potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja. Među njima, čak 57% Hrvata ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali dok 22% već koristi mobilno plaćanje. Aplikacija PayDo koja korisnicima omogućuje da isti zaslon koji ne ispuštaju iz ruku mogu koristiti i za plaćanje, doista je jednostavno, praktično i logično rješenje.

Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, trenutno je osim u Solinu, dostupna i u Biogradu na Moru, Bjelovaru, Crikvenici, Čakovcu, Dubrovniku, Đakovu, Đurđevcu, Hvaru, Jastrebarskom, Karlovcu, Koprivnici, Korčuli, Ludbregu, Murteru, Novom Vinodolskom, Ogulinu, Opatiji, Orebiću, Osijeku, Poreču, Požegi, Puli, Rabu, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sisku, Slanom, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vodicama, Vodnjanu, Vukovaru i Zadru. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Promotivni video pogledajte na linku: https://youtu.be/kGvUII0Wq5w 

KORIST SVIMA KOJI DO SADA NISU MOGLI PLAĆATI SMS-OM:
„U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu“, istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

ZAŠTO PAYDO
• Jer je besplatan i ukida dodatne troškove plaćanja parkiranja
• Jer omogućuje plaćanje svih vrsta parkirnih karata
• Jer u suradnji s kompanijom Mastercardom omogućuje povoljnije parkiranje

 

 

Pročitano 1489 puta

Gradska uprava:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr