Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 16 Ožujak 2017 10:09

Djeca iz DV Jadro obilježila Međunarodni dan rijeka

Djeca Jadra za svoje Jadro

Povodom Međunarodnog dana rijeka, koji se prema kalendaru Ujedinjenih naroda obilježava 14. ožujka, solinski Dječji vrtić Jadro, a kako mu i samo ime govori, organizirao je toga datuma niz aktivnosti s ciljem daljnjeg jačanja svjesnosti djece pa tako i javnosti o što većem senzibilitetu zaštite našega prirodnoga bogatstva vode pa tako i naše ljepotice rijeke Jadro.

rijeka3

Djeca su tako na sam Dan rijeka svoje aktivnosti provela na samom izletištu na izvoru rijeke Jadro, upoznavajući se s njezinim ljepotama, rukavcima, riječnim ribama.

rijeka6

Tete Kristina Martinić i Mira Mustapić koje su vodile jednu skupinu DV Jadro uz šetnju rukavcima djecu su upoznavali s Rikom, kako svoju rijeku Jadro Solinjani od milja zovu. Druga skupina koju su predvodile tete Gordana Andabak i Anamarija Vulić te Nikolina Ninčević uhvatile su se u koštac s drugim tokom Rike.

rijeka5

- Djecu su tete već danima prije u upoznale s pastrvom, jeguljom te ostalim ribama koje obitavaju u rijeci – kazala nam je Josipa Vukšić, pedagoginja DV Cvrčak pohvalivši rad teta u DV Cvrčak – A danas su djeca imala zadatak nacrtati ribu i to pastrvu, a crteži su pokazali koliko su toga naučili – kazala nam je pedagoginja Vukšić zaključivši koliko su djeca i tete uživali u ovom danu.

rb

 

 

 

Pročitano 2300 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr