Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 04 Travanj 2017 08:29

Hrvatski kuharski kup: Natjecanje Zlatna Solinka

Udruga kuhara Splitsko-dalmatinske županije je organizator kulinarskog natjecanja Zlatna Solinka, jednog od pet natjecanja unutar Hrvatskog kuharskog kupa koji ima tradiciju dugu 12 godina. Solin je po drugi puta domaćin ovog natjecanja koje će se održati u restoranu Gašpić od 6. do 7. travnja 2017..

Natjecanje prate četiri suca, vrhunski kuhari članovi Hrvatskog kuharskog saveza, a natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske koji pripremaju tri slijeda:
jela – predjelo - Svečana hladna plata pripremljena od humusa, svježeg sira i piletine, glavno jelo - Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od fileta pastrve Solinka, sezonskog povrća, mahunarki i začina Sana i desert - Hladni desert pripremljen od čokolade, badema i prošeka.

U sklopu natjecanja organizirat će se edukativna i interaktivna radionica kuhanja za djecu iz DV Cvrčak te gastro prezentacije, a za sudionike natjecanja i goste turističko razgledavanje Solina i okolice.

Posebna zadaća ovih natjecanja je kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

 

 

 

Pročitano 1770 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr