Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 07 Travanj 2017 08:02

Solin obilježava Svjetski dan zdravlja

Solin će i ove godine obilježiti, Svjetski dan tjelesne aktivnosti (6.travnja) i Svjetski dan zdravlja (7.travnja).

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, a koji se obilježava danas 7. travnja, Grad Solin u suradnji s Odredom izviđača Posejdnon pod sloganom Kretanje je siguran izbor za zdravlje će obilježiti ovaj datum.

Naime, svake se godine 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja čime se želi na globalnoj razini obavijestiti širu društvenu zajednicu i naglasiti važnost određenog zdravstvenog problema.
Svjetski dan zdravlja ujedno je i prigoda za dodatnu promociju zdravlja organiziranjem raznih događaja i javno-zdravstvenih akcija na međunarodnoj, regionalnoj pa tako i na lokalnoj razini koje treba poduzeti za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti.

Tako će ove godine mali solinski izviđači svih triju osnovnih škola s područja Grada kroz Posejdonovu zabavnu igru upoznati glavne i sporedne strane svijeta i odrediti ih, odrediti što je stajalište, obzor i kako se on mijenja s obzirom na mjesto na kojem se nalazimo. Upoznati svoj Grad uz korištenje karte. Razvijati svoju snalažljivosti te ono najvažnije usvojiti zdrave stilove života, sport, rekreacija, koordinacija i timski rad.

Cilj manifestacije jest proširiti svijest o zdravom životu i zdravim navikama kod djece, ali i o određene teme koje su vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja kao što su kretanje u prirodi te ostale zdrave navike.

rb

 

 

 

Pročitano 1485 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr