Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 12 Travanj 2017 07:04

Uskršnji doručak u organizaciji Turističke zajednice grada Solina

U organizaciji Turističke zajednice grada Solina, hotela President Solin i Udruge Solinjani, u ponedjeljak 17. travnja 2017. (Uskrsni ponedjeljak) od 09 do 10 sati u hotelu President održati već tradicionalna gastronomska manifestacija “Uskršnji doručak”, koja za cilj ima prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude gostima u našim smještajnim kapacitetima, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.

Ove godine izvršit će se prezentacija i degustacija tradicionalnog Uskršnjeg doručka  od sirnice, pletenice, jaja, šunke, prženih bajama  do tradicionalnih fritula i to u suradnji s hotelom President i Udrugom Solinjani. Naime, sam doručak će uz djelatnike hotela President pripremiti i Udruga Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običaja grada Solina. Ove godine Udruga Solinjani će prezentirati našim gostima način pripreme sirnica, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu.

Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept izrade istog, program će upotpuniti dječji sastav  veseli i zaigrani Solinski bubamarci i veterani KUD-a Salona .

Riječ je o manifestaciji koja se organizira već četvrtu godinu zaredom te pozivamo sve da uvelićaju ovaj događaj te da pošaljemo lijepu Uskršnju razglednicu iz Solina diljem Hrvatske i svijeta. 

 

 

 

Pročitano 2005 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr