Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 12 Svibanj 2017 11:40

Prijateljstvo kraljevskih gradova se širi, popisana Povelja Šest kraljevskih gradova

 

Zajednička bogata prošlost i još bolja budućnost 

Gradonačelnik Dalibor Ninčević je u četvrtak 11. svibnja u Šibeniku u prekrasnom novom ruhu tvrđave Barone potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji Šest hrvatskih kraljevskih gradova

Naime, uz nazočnost sada već starih prijatelja Pet hrvatskih kraljevskih gradova i to Nina, Solina, Knina, Biograda na Moru i općine Tomislavgrad (Bosna i Hercegovina), potpisom gradonačelnika grada Šibenika Željka Burića na Povelju o uspostavi prijateljstva i suradnje, prijateljstvo se proširilo na sada Šest hrvatskih kraljevskih gradova.

Idejom o hrvatskim kraljevima koji su stolovali ili okrunjeni u ovim gradovima, planira se uspostaviti što intenzivniji prijateljski odnosi i sveobuhvatna suradnja, kroz učinkovitiju turističku promidžbu i zajedničke aplikacije prema fondovima Europske unije.

- I kroz ovu povelju vidi se koliko je hrvatski narod na ovim prostorima povezan, iako je Tomislavgrad u susjednoj Bosni i Hercegovini, jednako smo povezani, jednostavno treba zanemariti granice. Ovo je priča o nacionalnom nasljeđu i bogatoj povijesti naših gradova, a to naslijeđe moramo zajednički iskoristiti – rekao je gradonačelnik Ninčević.

rb

 

 

 

Pročitano 1356 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr