Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 08:49

SOLINSKO KULTURNO LJETO '17.

Najava događaja, 5. - 9. srpnja 2017.

Svečano otvaranje Solinskoga kulturnog ljeta
Koncert Glazba & Četiri Tenora
5. srpnja – Gradina, 21,00 sat
Proslavljeni kvartet tenora kojeg čine Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Pecotić i Vladimir Garić nastupit će uz Orkestar Gradske glazbe "Zvonimir" Solin pod ravnanjem mo. Tonća Ćićerića i izvesti niz najpoznatijih opernih i operetnih arija, napolitanskih kancona i evergreen skladbi domaćih i stranih skladatelja. Posebna gošća koncerta je mlada solinska pjevačka zvijezda Sara Andrić.

Kroz program će voditi dvojac Edita Lučić Jelić i Joško Vukšić, a koncertu prethodi ceremonija podizanje festivalske zastave uz zvuke fanfara. 

Organizatori koncerta su Javna ustanova u kulturi Zvonimir SOLIN i Gradska glazba Zvonimir Solin Solin, a pokrovitelji Grad Solin, Turistička zajednica grada Solina / Solin Tourist Board i Splitsko-dalmatinska županija.
ULAZ SLOBODAN

Bajkaonica:
Priče za djecu
7. srpnja – Gospin otok, 19,30 sati
Andrijana Vicković
ULAZ SLOBODAN

Romantika u Saloni:
Večer gladijatora i antičkog teatra
8. srpnja – Salona, amfiteatar, 21 sat
Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade„Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.
Za sve posjetitelje organiziran je i besplatan razgled Salone s polaskom s Manastirina u 19:30h
Također kao i svake godine za naše posjetitelje osigurali smo besplatan prijevoz autobusom sa rive u Splitu (ispred ureda Jadrolinije kraj turističke palače) do crkve sv. Anastazija u 19:00h. Povratak je predviđen ispred crkve sv. Anastazija u 22:30h.
ULAZ SLOBODAN

Dramska predstava:
Bosanac na odomoru
9. srpnja – Gradina, 21,00 sat
Nakon rasprodanih dvorana u cijeloj regiji jedna od najpopularnijih komedija koja nam dolazi iz BIH ovog ljeta na pozornici solinske Gradine.
Urnebesni Rijad Gvozden – Bosanac na odmoru u Solinu!!!
Smijati se muci u inat popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit ove komedije mentaliteta Bosanac na odmoru. Na beskrajno duhovit način ispričana je priča o odmoru Bosanca koji se kroz prizmu supruga i oca pretvara u svoju suprotnost umor, znoj i patnju. Komični konflikti supružnika zbog suvišnih krpica, različitih interesa, trošenja novca izaziva salve smijeha kod gledatelja. Suprug,otac štedi svaki dinar-kunu,na odmoru se osjeća kao na bauštelu, gunđa, komedija progovara o ovisnostima čak i na plaži-ovisnost o mobitelu, društvenim mrežama. Nema istinskog odmora i diskonektiranja od svega i svakog. Izgubi se bosanski rahatluk i sposobnost uživanja u čistom besposličarenju, višesatnom besciljnom „kahvelenisanju“.
Predstava je samo u Splitu na sceni Komedije u Lori igrala 5 puta pred prepunom dvoranom gdje je glavni protagonista izlazio na bis više puta na oduševljenje publike.
CIJENA ULAZNICE: 60 kuna
PRODAJA ULAZNICA: putem sustava CROATIA TICKETS i u TC JOKER SPLIT ( Joker – kod info pulta od 10 – 12 i 18 – 20 sati) a rezervacije se mogu napraviti i slanjem poruke na facebook stranicu: www.facebook.com/hit.komedija/ ili na mobitel 095 527 1852. Broj ulaznica je ograničen.

 

 

 

Pročitano 6222 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr