Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 21 Srpanj 2017 12:46

Kries u Gradini!

Unutar Solinskog kulturnog ljeta 2016. održan je zadnji Ethnoambient Salona, no Solinsko kulturno ljeto i dalje živi etno glazbu. U nedjelju 23. srpnja s početkom u 21 sat u prekrasnoj Gradini koncert će održati Mojmir Novaković i Kries! 

Grupa Kries nastala je 2002. godine na temeljima grupe Legen, koju se smatra utemeljiteljem hrvatske world music scene početkom 90-ih i koja je tradicijsku glazbu kombinirala s modernom tehnologijom, uz senzibilitet prema rocku i punku. Tijekom deset godina postojanja grupa Legen objavila je tri albuma, snimila glazbu za tri igrana filma i održala brojne koncerte širom svijeta. Nakon tih deset godina članovi su se razišli svatko na svoju stranu, dok je lider grupe Mojmir Novaković odlučio nastaviti s novom grupom koju je nazvao Kries. Kries je sedmeročlani bend formiran 2002. koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Kries je objavio dva studijska albuma (“Ivo i Mara” 2004. i “Kocijani” 2008.) te prisvojio epitete najaktivnijeg i najatraktivnijeg predstavnika world music scene na ovim prostorima. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta, kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra. I hrvatski i inozemni glazbeni kritičari puni su hvale za njihove albume i koncerte, a glazbeni izraz i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihova iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta.

CIJENA ULAZNICE: 40 kn
PRODAJA ULAZNICA: Suvenirnica Zvonimir Solin

kries 2017

 

 

 

Pročitano 1733 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr