Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 29 Kolovoz 2017 08:17

Stari limeni ljepotani, drveni bicikl i vjetar u kosi

10. međunarodni oldtimer auto-moto susret u Solinu

Vremešni limeni ljepotani i ove su godine okupljanjem u Solinu na jubilarnom 10. međunarodnom oldtimer auto-moto susretu, a koji je pod pokroviteljstvom grada Solina organizirao Oldtimer klub Zvonimir iz Mravinaca, označili početak obilježavanja nadolazećeg Dana grada Solina i blagdana Male Gospe.

Okupilo se pedesetak vlasnika arhivskih automobila i motora iz raznih krajeva Hrvatske te Slovenije, BiH, Austrije... posjetitelji su mogli vidjeti najstariji automobil na ovim prostorima iz čak daleke 1924. godine, riječ je o Dodgeu iz susjedne nam Slovenije. Osim starih automobila bilo je podosta i starih motorkotača, tako su znatiželjnici uživali u pogledu na motorkotač iz 1937., a riječ je o modelu BMW s bočnom prikolicom.

Nakon svečanog otvaranja, oldtimeri su kroz špalir mažoret štapova krenuli prema Mravincima, a u Mravincima se mogao vidjeti i rijetki primjer drvenog bicikla u vlasništvu Mate Peroša, koji bilježi starosnu dob oko 60-tak godina. Kako nam kaže barba Mate, kupljen je na pazaru u Splitu i, naravno, ručno je izrađen.

Na ovaj način pedesetak automobila i motocikala vratilo je Solin u neka davna vremena, a tko zna, da ovi limeni ljubimci mogu govoriti, što bi nam sve ispričali.
Sada samo možemo čekati 2018. i jedanaesti oldtimer auto-moto susret, a svi vi koji ste ovo propustili, predbilježite kolovoz 2018. i oldtimer susret!

rb

 

 

Pročitano 1180 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr