Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 30 Kolovoz 2017 13:26

Prvi Međunarodni festival puhačkih orkestara u Solinu

Solinska Gradska glazba Zvonimir od 1. do 3. rujna 2017. organizira Međunarodni festival puhačkih orkestara pod nazivom Solin Brass Fest 2017., koji se održava pod pokroviteljstvom WASBE - Svjetske organizacije puhačkih orkestara i ansambala.

Osim domaćina na Festivalu sudjeluju HPO Gradska glazba Imotski (Hrvatska), Gradski puhački orkestar Križevci (Hrvatska), PO Magán Zeneiskola Makó (Mađarska) i Nizhegorodskij Gubernskij Orkestr (Ruska Federacija).

Kroz tri festivalska dana, tijekom kojih Solin uistinu postaje europski centar puhačke glazbe, bit će priređeno ukupno šest glazbenih priredbi u kojima će sudjelovati oko 250 glazbenika i tako najaviti blagdan Male Gospe i Dan grada Solina.

U petak, 1.rujna s početkom u 18 sati Festival se otvara svečanim mimohodom svih orkestara kroz Ulicu kralja Zvonimira i to mimohodom od parka na Širini do trga pokraj Pošte, nakon čega na festivalskoj pozornici u bašti Gašpić od 20 sati koncerte priređuju orkestri iz Imotskoga i mađarskog grada Makóa.

U subotu, 2. rujna na festivalskoj pozornici koncerte od 20 sati priređuju orkestri iz Križevaca i Nižnjeg Novgoroda, a u nedjelju 3. rujna od 19 sati orkestri iz Mađarske i Rusije sviraju na splitskoj Rivi.

Festival su potpomogli Grad Solin i Splitsko-dalmatinska županija, te brojni sponzori i donatori.

gestival brass solin2017

 

 

 

Pročitano 1106 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr