Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 07:40

Iz solinskog lonca!

Riječ je o gastronomskoj manifestaciji koja se već 7 godina održava u Gašpinoj mlinici, dobitniku plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod, a koja za cilj ima prezentaciju bogate kulturno povijesne baštine te gastronomskih specijaliteta grada Solina.

Solinski gosti svake godine mogu uživati u tradicionalnim solinskim delicijama uz bogat zabavni program te doživjeti spoj gastronomije i kulture na prostoru mlinice iz 18.stoljeća.
U glazbenom dijelu programa nastupiti će Solinski bubamarci, klapa Tamarin iz Vranjica te Veterani KUD-a Salona, uz Miju Sesartić, koja će kao i svake godine pročitati ulomke iz svoje knjige “Solin sve u šešnest” o starim običajima grada Solina. Nakon službenog dijela programa nastupit će Galaxy bend.

Od delicija posjetitelji će osim domaćih kolača i fritula moći uživati u brujetu od pastrve, manistri na pome, tripicama, kiselom kupusu i orzu, koje će spremiti vrijedne ruke naše Udruge Solinjani, Restorana Gašpić te veterana KUD-a Salona.

Manifestacija je dobitnik nagrade “Simply the best 2014.” priznanja za kreativnost i inovativnost u razvoju turističke ponude koju dodjeljuje UHPA i časopis Way to Croatia.

Za posjetitelje iz Splita, TZ Solin je osigurao i besplatan prijevoz autobusom s Rive u Splitu (preko puta Turističke palače ispred kioska Jadrolinije s polaskom u 18:30h a povratkom u 23:00h).
Ulaz na manifestaciju je besplatan!

 

 

 

 

Pročitano 1318 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr