Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 20 Rujan 2017 08:18

Koncert: Etno skupina Veja u Teatrinu

Popularna istarska etno skupina Veja iz Pazina gostuje u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u petak 22.09.2017 u 20:30 sati. Donose nam tradicionalnu istarsku glazbu uobličenu u moderne aranžmane pri tome koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta, te su prava poslastica za ljubitelje etno, tradicionalne i world glazbe.

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće. Možda bi se preci članova grupe Veja u početku začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time se pružaju nove prilike za nova stvaralaštva.

Veja je svoju popularnost stekla nastupajući na mnoštvu koncerata, festivala i turneja, uključujući između ostalih Ethnoambient u Solinu, TradInEtno festival u Pazinu, FolkHistria festivalu u Kopru. Grupa je do sada imala tri inozemne turneje, te se posebice može izdvojiti nastup u Francuskoj gdje su nastupili u poznatom jazz klubu u Parizu "New Morning" u kojem su bili odlično prihvaćeni od publike te pohvaljeni od strane medija i struke. Također su nastupali na Archeo.s turneji koja je obuhvatila Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Grčku, a poslednja turneja odvela ih je čak do Estonije gdje su nastupili i na poznatom Viljandi Folk music festivalu.

Članovi grupe su:
Goran Farkaš - vocal, mih, violin, gajde (bagpipes)
Saša Farkaš - percussions, guitar
Marko Pernić - back vocal, accordion, guitar
Ljuban Rajić - percussions
Sebastijan Demark - bas guitar
Marijan Jelenić - producer/sound designer

Web stranica: http://www.vejamusic.com/
Facebook stranica: https://www.facebook.com/vejamusic/
ULAZ BESPLATAN!

 

 

 

Pročitano 902 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr