Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 29 Studeni 2017 13:44

Kuhati slavonski znaju i Dalmatinci

Kuhati slavonski znaju i Dalmatinci Tina Đerek, Ante Ojdanić i Petar Tadinac

Poznati solinski kuhar Ante Ojdanić podučio mlade Dalmatince slavonskoj kuhinji

„Kuhajmo slavonski“ je natjecanje koje je okupilo natjecatelje – kuhare iz svih krajeva Hrvatske, a održalo se 24. i 25. studenog 2017. u Slavonskom Brodu pod generalnim pokroviteljstvom Podravke. Natjecanje su organizirali Hrvatski kuharski savez i Udruga kuhara Brodsko posavske županije.kuhajmo slavonski

Neodoljivo ukusna jela od mesa crne slavonske svinje, maštovite kreacije hladnih plata s delikatesama od svinjskoga buta, svinjski lungići u kombinaciji sa šljivama, uz deserte od oraha, samo su dio bogatog stola svečane večere u Slavonskom Brodu, kao krune dvodnevnog natjecanja. Natjecanje su upotpunile i razne prezentacije i radionice u kojima je sudjelovao već širom prepoznati solinski kuhar, Ante Ojdanić.

Hrvatski kuharski kup svojevrsni je festival 5 kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke, te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti cjelokupne turističke ponude. Hrvatski kuhari i slastičari koji sudjeluju na svim natjecanjima bore se uz sponzorske nagrade i za titulu ukupnog pobjednika kupa i prestižnu kristalnu kuhaču.

A s titulom, viceprvaka 1. kola kupa u Slavonskom Brodu okitili su se mlade kuharske nade iz Splita, Tina Đerek i Petar Tadinac predstavljajući Udrugu kuhara Splitsko-dalmatinske županije kojoj je sjedište u Solinu. Njihova jela ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza.
Tinu Đerek i Petra Tadinca za ovo natjecanje je pripremao i educirao upravo njihov mentor u hotelu Cornaro, Ante Ojdanić.

Drugo kolo Hrvatski kuharski kupa održat će se krajem siječnja 2018. u Bjelovaru.

 

 

Pročitano 1917 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr