Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 29 Siječanj 2018 11:07

CIRIMIGINI PREUZELI KLJUČEVE GRADA

CIRIMIGINI PREUZELI KLJUČEVE GRADA Foto: Jakov Teklić

Članovi Karnevalske udruge Cirimigini i ove su godine pjesmom i plesom te najavom velikih promjena obilježili preuzimanje vlasti u gradu uz Jadro. Tradicionalna primopredaja ključeva Grada upriličena je 25. siječnja u prostorijama Udruge, a solinski dogradonačelnik Tihomir Bečko zaželio je novom gradonačelniku Damiru Višiću puno sreće u rukovođenju gradskim projektima i financijama.

Mi ćemo sanirati Karepovac tako da sve smeće preselimo u park na Širini kako bi galebovima kad ožednu olakšali put do Rike. Zatvorit ćemo sve ceste i puteve osim onih koji vode put Dalmatinske zagore kako bi vlajima omogućili povratak kući, a kad ih sve potiramo zatvaramo i te ceste – najavio je Višić ispričavajući se što nije prikladno odjeven za ovaj svečani čin primopredaje vlasti. Naime, netom prije stigao je iz Remetinca i nije uspio zamijeniti svoje prugasto odijelo.

Već drugi dan nakon preuzimanja vlasti Cirimigini su ispisali putne naloge i otputovali u službeni posjet Đakovu gdje su već tradicionalno sudjelovali u pokladnoj manifestaciji Đakovački bušari održanoj 27. i 28. siječnja.

Pred njima je i gostovanje na Pokladnim danima u Čapljini, u susjednoj Bosni i Hercegovini, te organizacija velike karnevalske povorke ulicama Solina najavljena za 3. veljače.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1690 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr