Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 09 Ožujak 2018 08:47

Besplatni pregledi i savjetovanje u Solinu povodom Europskog dana logopedije

Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije provest će se savjetovanje u ambulanti školske medicine Doma zdravlja Solin.

Povodom obilježavanja Europskog dana logopedije provest će se besplatni pregledi i savjetovanje roditelja djece predškolske dobi s jezično - govornim odstupanjima.

Pregled i konzultacije će obavljati logopedinja Diana Burazin, prof. u ordinaciji liječnice školske medicine Vlatke Gabrić, dr.med. u četvrtak 15. ožujka 2018. godine u vremenu od 17 do 19 sati.

Cilj je educiranje roditelja o razvoju predintelektualnih vještina neophodnih za uspješno ovladavanje tehnikom čitanja i pisanja.

Europsko društvo već 12. godina obilježava Europski dan logopedije. Svake je godine taj dan posvećen određenoj problematici s područja jezično-govorno-glasovne komunikacije kojom se bave logopedi.
Jedna od najčešćih poteškoća djece predškolske i školske dobi te najučestaliji govorni poremećaj u općoj populaciji djece i najčešći razlog zbog kojeg roditelji traže stručnu pomoć logopeda jest nepravilan izgovor glasova. Također, možemo reći da gotovo nema govorno-jezičnog poremećaja koji nije popraćen i poremećajem izgovora (bilo da se radi o poremećaju izgovora glasova ili nesigurnoj riječi).

U svijetu u kojem živimo i u kojem se informacije prenose govorom, način izgovora utječe na razumljivost sadržaja govora, ali i obrnuto, skreće našu pozornost sa samog sadržaja na način govora.

Uloga logopeda jest da procjenjuje govorno-jezični status djeteta, odnosno procjenu receptivnog i ekspresivnog govora (da li je dijete progovorilo, da li razumje naloge koji mu se zadaju). Pored toga, logoped procjenjuje artikulaciju kao i govorne organe koji sudjeluju u govoru (disanje, mišiće usana, lica i jezik, kao i cjelokupnu anatomiju govornog aparata).

 

 

Pročitano 2035 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr