Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Ožujak 2018 11:42

Split će ovog svibnja okupiti više od 2000 gejmera

Split će ovog svibnja okupiti više od 2000 gejmera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Zahvaljujući potpori Splitsko-dalmatinske županije / ICT Županije, u sklopu manifestacije će biti održan i Innovation Exhibiton. Izložba lokalnih projekata, startupa i znanstvenih postignuća iz područja inovacija, tehnologije i IT-a za cilj ima popularizirati tehnologiju i STEM industriju. VR, AR, smart inovacijska rješenja poznatih tvrtki i najmoderniji uređaji samo su neki od projekata koji će biti prezentirani.

Splitska gaming organizacija otvorila je prijave za drugi po redu regionalni e-Sport turnir pod nazivom ''Battle4Split 2018''. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama CS:GO i League of Legends, ove godine će dobiti pojačanje. Naime, završnica digitalne bitke za Split održat će se kroz dva vikenda za redom; 18.-20.5. timovi će se, kao i prošle godine, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu boriti u CS:GO i League of Legends igrama, dok je period 25.-27.5. rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa FIFA18 u trgovačkom centru Mall of Split.

Igrači iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije svoj tim mogu besplatno prijaviti na www.battleforsplit.com i ući u borbu za nagradni fond od 25 000 kn.

eSport je trenutno najbrže rastuća industrija na svijetu, a cilj je učiniti Split jednim od najprepoznatljivijih gejmerskih destinacija u regiji!

Zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je prepoznala e-Sport kao moderni sportsko-zabavni sadržaj te želi pridonijeti razvoju istog u lokalnoj zajednici, u sklopu manifestacije će se održati i humanitarno FIFA 18 natjecanje ICT4KIDS. U trgovačkom centru Mall of Split, 27. svibnja, lokalne tvrtke će se boriti s ciljem prikupljanja sredstava za socijalno ugroženu djecu. Sva kotizacija u obliku donacije će biti donirana Dječjem domu Maestral u svrhu kupovine kombi vozila za prijevoz djece do škole.

Izvor: Županija splitsko dalmatinska

 

 

Pročitano 1056 puta