Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 29 Ožujak 2018 06:55

Uskršnji doručak Turističke zajednice grada Solina

Uskršnji doručak Turističke zajednice grada Solina Foto: Arhiva

Dođite i uživajte u tradicionalnom solinskom doručku

U organizaciji Turističke zajednice grada Solina, hotela President i udruge Solinjani, 2. travnja 2018., na Uskrsni ponedjeljak od 9 do 10 sati u solinskom hotelu President održat će se gastronomska manifestacija pod nazivom Uskršnji doručak, koja za cilj ima prezentaciju tradicionalne uskršnje gastronomske ponude gostima u solinskim smještajnim kapacitetima, ali i razvoj turističke ponude u predsezoni, a time i povećanje ugostiteljskog i turističkog prometa na području grada Solina.

Manifestacija se odnosi na organizaciju tradicionalnog Uskršnjeg doručka na Uskrsni ponedjeljak gdje se za sve goste hotela kao i sve goste grada Solina, izvršiti prezentacija i degustacija tradicionalnog doručka za Uskrs u našem Gradu, a kao što su sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve, fritule i to u suradnji s hotelom President i Udrugom Solinjani. Naime, sam doručak će uz djelatnike hotela President pripremiti i članovi Udruge Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja upravo promicanje starih običaja grada Solina. Ove godine Udruga Solinjani će prezentirati našim gostima prirodni način bojanja jaja, kao jednog od tradicionalnih jela na uskršnjem blagdanskom stolu.

Uz cooking show kojim će se gostima prikazati način izrade fritula, te im kao suvenir biti poklonjen recept izrade istog, program će upotpuniti dječji sastav Solinski bubamarci i veterani KUD-a Salona.

Riječ je o manifestaciji koja se organizira već petu godinu, a koja lijepu i toplu čestitku za Uskrs odašilje iz Solina diljem Hrvatske i svijeta.

 

Pročitano 1666 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr