Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 12 Travanj 2018 07:39

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SOLIN...LJEPOTA KOJA NE PROLAZI!

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SOLIN...LJEPOTA KOJA NE PROLAZI! Foto: Jakov TEKLIĆ

U galeriji Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin u tijeku je izložba fotografija pod nazivom Solin...ljepota koja ne prolazi! na kojoj je izloženo 39 fotografija solinskih motiva koje je fotografiralo ukupno 16 fotografa amatera, zaljubljenika u fotografiju, svoj grad i njegovu neprolaznu ljepotu. Fotografije su kroz duži period objavljivane na Facebooku, u grupi Solin...ljepota koja ne prolazi!, a ovom prigodom po prvi put su okupljene i izložene na jednom mjestu, izvan virtualnog svijeta.

Izložba je svečano otvorena 9. travnja, a okupljene je pozdravio Tonći Ćićerić, idejni pokretač izložbe i ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin.

-Zahvaljujući ovim fotografijama imamo prilike na jednom mjestu vidjeti susret novoga Solina s onim starim, vedute težačkog i cementaškog Solina s novim vizurama grada koji svoju budućnost vidi u kulturnom turizmu i novim tehnologijama. Između ta dva Solina našli su se i Solinjani, emotivni prema vlastitoj prošlosti i s velikim očekivanjima u budućnosti... Izronile su tako na Facebooku fotografije iz požutjelih obiteljskih albuma, ali su nastale i mnoge nove, koje prikazuju današnji Solin i njegove ljepote – kazao je Ćićerić dodajući kako je svijest o prolaznosti i nepovratnosti vremena oduvijek tjerala čovjeka u potragu za načinom kako zaustaviti vrijeme. 9Fotografije okupljene na ovoj izložbi jedno su od nastojanja da se barem prividno zaustavi trenutak vremena i ljepota koja je u njemu nastala – poručio je Ćićerić.

Uslijedio je pozdrav Rebeke Milanović, idejne pokretačice Facebook grupe Solin...ljepota koja ne prolazi! koja je uputila zahvalu svima koji su svojom prisutnošću uveličali otvorenje izložbe.
Posebnu zahvalu upućujem Tonću Ćićeriću koji je prepoznao vrijednost grupe i krenuo s organizacijom izložbe, vrsnim fotografima Jakovu Tekliću i Andriji Vrcanu, koji su u moru objavljenih fotografija solinskih fotografa amatera, uspjeli izabrati 39 najljepših te Klapi Čiovo uz čije je izvedbe ova večer otvorenja izložbe dobila posebnu notu – kazala je Milanović.

Okupljene je pozdravio i fotograf Andrija Vrcan, a na izložbu se u popratnom katalogu osvrnuo i poznati novinar i publicist Igor Brešan.

Izložba Solin...ljepota koja ne prolazi! može se pogledati do 22. travnja.

FACEBOOK GRUPA SOLIN...LJEPOTA KOJA NE PROLAZI!
Prije skoro četiri godine, iz čiste ljubavi prema Solinu, osnovana je Facebook grupa pod nazivom Solin…ljepota koja ne prolazi!. Stotinjak članova rijetko je i sramežljivo objavljivalo poneku fotografiju našeg grada. Do danas je ta „grupica“ narasla na velikih 4000 cijenjenih članova. Tako se svakodnevno objavljuju predivni kadrovi našeg grada, razna kulturna događanja, stare kartoline kao i šaljive priče našiih Solinjana iz prošlosti. Ova izložba, svojevrstan je znak zahvalnosti postojanja grupe, veliki poticaj za njen daljnji opstanak te ogroman ponos za sve izlagače, članove i naravno… za naš Solin… ljepotu koja ne prolazi – poručila je osnivačica grupe Rebeka Milanović.

AUTORI FOTOGRAFIJA PREDSTAVLJENIH NA IZLOŽBI SOLIN...LJEPOTA KOJA NE PROLAZI!: Gabi Crmarić, Antonjeta Martina Milanović, Adriatic Jadro, Neven Gabrić, Lorena i Vinko Marjanica, Ana Kokan, Dino Moskatelo, Joško Stipanović, Emil Strniša, Anita Melvan, Hrvoje Prnjak, Zoran Đurđević, Milan Kljaković Gašpić, Rebeka Milanović i Snježana Radić. 

Marijana BATARELO-JELAVIĆ-Solinska kronika

 

 

Pročitano 1317 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr