Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 03 Svibanj 2018 11:43

Solinski Bubamarci osvojili nagradu za najbolju plesnu koreografiju na Malim melodijama Mostara

Solinski Bubamarci osvojili nagradu za najbolju plesnu koreografiju na Malim melodijama Mostara Veseli Bubamarci u Mostaru (foto: Jakov Teklić)

Članice Plesne udruge Solinski bubamarci po prvi puta su se predstavile izvan granica Hrvatske, a u Solin su se vratile okrunjene nagradom za najbolju plesnu koreografiju. Riječ je o nastupu na 22. dječjem festivalu Male melodije Mostara održanom u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru u Bosni i Hercegovini.

Članice Udruge, uzrasta prvi razred osnovne škole, nastupile su kao plesna pratnja dječjoj Klapi Biseri koju sačinjavaju Rino Goleš i Marko Marić Banje iz Splita te Toma Marović iz Solina. Bubamarci su Klapu Biseri pratili i prošlog ljeta tijekom nastupa na festivalu Mali Split, tako da zajednički nastup u Mostaru predstavlja nastavak uspješne suradnje.

Bubamarice predvođene tetama Andreom Sesartić i Mirnom Matijaš ovom su prilikom predstavile plesnu koreografiju za pjesmu pod nazivom Pjesma za ples te u jakoj međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji osvojile vrijednu nagradu.
U pauzi između generalne probe i festivalskoga nastupa obišle su Mostar, posjetile stari most i pogledale atraktivni skok s mosta u Neretvu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1308 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr