Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 10:04

Europski projekt izviđača Posejdon - Speaker's Corner

Europski projekt izviđača Posejdon - Speaker's Corner Foto: Marijana Batarelo Jelavić

Na području našeg grada od 12. do 16. svibnja održava se posljednji međunarodni sastanak osam partnera sudionika na projektu Speaker's Corner financiranom iz programa Erasmus+.

Riječ je o projektu strateškog partnerstva organizacija civilnog sektora koje dolaze iz Norveške, Portugala, Španjolske, Belgije, Italije, Slovenije, Rumunjske i Hrvatske, a koji se provodi 14 mjeseci pod vodstvom Odreda izviđača pomoraca Posejdon.

Projekt Speaker's Corner ima za cilj stvaranje interaktivne društveno - podagoške vježbe koja potiče na toleranciju, aktivno slušanje i prihvaćanje različitih stavova u društvu. Uz samu vježbu, razrađen je i detaljno sastavljen Priručnik za korištenje vježbe te proces analize učinka na sudionike. Iako je vježba još uvijek u procesu dovršavanja, utjecaj na sudionike vidljiv je na više od 300 sudionika koji su testirali ovu vježbu. Po završetku i definiranju konačne verzije, planira se njeno uvrštavanje u kurikulum osnovnih škola Grada Solina. Jedna od prvih škola na ovom području koja već aktivno prakticira neformalan oblik edukacije je OŠ kraljice Jelene, dok se radionice provode i u IV gimnaziji Marka Marulića u Splitu.

Predstavnike partnerskih organizacija u ponedjeljak 14. svibnja u zgradi gradske uprave primio je i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić koji je ovim putem dao podršku radu udruge OIP Posejdon te obećao nastavak uspješne suradnje i podrške Grada Solina u daljnjim aktivnostima, kao što je bio slučaj i do sada.

bb

 

 

Pročitano 1045 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr