Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 24 Svibanj 2018 08:19

Biciklijada solinskih školaraca – Šušur na dva kola

Dječje vijeće grada Solina i Koordinacijski odbor Grad Solin prijatelj djece u subotu 26. svibnja 2018. s početkom u 10 sati organiziraju tradicionalnu biciklijadu u Svetom Kaju.

Cilj ovog sportskoga događaja jest prezentirati zdrav način života kroz rekreaciju, točnije biciklizam i to prvenstveno djeci, a i zaključiti školsku pedagošku godinu 2017./18..

Prijave nisu potrebne, što znači, svi školarci koji će doći s biciklima na biciklijadu Šušur na dva kola u Sveti Kajo (za one najmanje je poželjna nazočnost roditelja ), s početkom u 9,30 sati, smatraju se prijavljenima.

Šušur na dva kola je biciklijada koja nema natjecateljski karakter već je rekreativna vožnja, stoga se svi sudionici trebaju voziti na okupu (nema odvajanja, pretjecanja, utrkivanja...) jer samo kad je formirana velika skupina, biciklijadom se odašilje poruka onima koji je trebaju čuti, a to je zdrava rekreacija!

Start je predviđen točno u 10 sati, pokraj crkve Sv. Anastazija, a kolona će se kretati prema ulicama Jajići, Dudini, put OŠ Vjeksolava Paraća ka križanju Solinske mladeži i Ulici Sv. Nikole, gdje će se skretati put Amiteatra gdje će i biti cilj pokraj Tradicijske kuće Parać.

Okupljanje sudionika/ca započinje 30 minuta prije starta.

Nakon biciklijade organizirat će se druženje sudionika. Biciklijadu će pratiti vatrogasno vozilo i službenici MUP-a.

rb

 

 

Pročitano 1044 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr