Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 25 Svibanj 2018 11:33

ETWINING PROJEKT OSNOVNE ŠKOLE DON LOVRE KATIĆA

ETWINING PROJEKT OSNOVNE ŠKOLE DON LOVRE KATIĆA Foto: Jakov TEKLIĆ

Razmjenom razglednica do novih znanja

Učenici 3.a, 4.d i 5.c razreda Osnovne škole don Lovre Katića, s učiteljicom engleskog jezika Ninom Dupor Marović, sudjeluju u eTwinning projektu Greetings from Europe! - Postcard Exchange celebrating 2018 European Year of Cultural Heritage.

eTwinning je zajednica škola u Europi koja nudi platformu za odgojno–obrazovne djelatnike, učitelje, ravnatelje, knjižničare i druge zaposlene u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

Uključivanjem u spomenuti eTwinning projekt, Greetings from Europe! - Postcard Exchange celebrating 2018 European Year of Cultural Heritage, učenici su željeli 2018. godinu, koja je proglašena europskom godinom kulturne baštine, obilježiti izradom razglednica Solina, Splita i Dalmacije u digitalnim alatima Canva i Adobe Spark Post. 

-Cilj ovog projekta je razmjena razglednica između 33 europske škole iz četrnaest zemalja. Iako su se najviše izrađivale razglednice u gore spomenutim digitalnim alatima, kojima su učenici oduševljeni, puno se crtalo, ukrašavale su se kuverte, te se pisalo na engleskom jeziku, kako bi se najzanimljiviji detalji naše kulturne baštine približili djeci i njihovim učiteljima iz cijele Europe – kazala je učiteljica Dupor Marović upućujući zahvalu č.s. Roki koja im je darovala mnoštvo razglednica Solina.

Projekt je trajao tri mjeseca tijekom kojih je iz Solina poslano oko 200 razglednica i dodatnih informacija, a istovremeno je na adresu škole pristiglo oko 150 razglednica i popratnih zanimljivosti.

U sklopu projekta organizirana je izložba koja je otvorena 9. svibnja na Dan Europe i Dan eTwinninga, na kojoj se mogu pogledati sve razglednice i dodatni materijali pristigli u Solin, kao i radovi učenika OŠ don Lovre Katića uključenih u ovaj vrijedan europski projekt.

Učenici koji su sudjelovali u projektu upoznat će druge učenike, učitelje, stručne suradnike, roditelje i goste s materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom četrnaest zemalja koje su sudjelovale u ovom projektu. Učenici će također moći testirati svoje znanje o europskoj kulturnoj baštini rješavajući zanimljive zagonetke koje su pripremili naše škole-partneri u ovom projektu – kazala je učiteljica Dupor Marović pozivajući sve zainteresirane da im se pridruže u obilježavanju Europske godine kulturne baštine.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

 

 

Pročitano 973 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr