Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 14 Lipanj 2018 07:19

PODRUČNA ŠKOLA KUČINE, OBNOVLJENA UČIONICA I STUBIŠTE

PODRUČNA ŠKOLA KUČINE, OBNOVLJENA UČIONICA I STUBIŠTE Učenici drugog razreda Područne škole Kučine u preuređenoj učionici, Foto: Jakov Teklić

Povratak u školske klupe nakon proljetnog odmora za učenike drugog razreda Osnovne škole kraljice Jelene Područne škole Kučine bio je posebno ugodan jer ih je dočekala netom preuređena, svježe obojena i klimatizirana učionica, a uređeno je i stubište ovog kamenog zdanja starog preko sto godina. 

Od učiteljica Maje Pletikosić i Jelene Kelave doznajemo kako su sanaciju dijela škole predložili sami roditelji na roditeljskim sastancima održanima tijekom veljače.

Svi radovi realizirani su tijekom proljetnih praznika kako ne bi bilo ometanja nastave, a obuhvaćali su uređenje velike učionice u prizemlju u kojoj su zidovi obloženi knaufom, postavljen je klima uređaj te projektor i platno. Uz to uređeno je i stubište nad centralnim hodnikom koje je bilo u jako lošem stanju – izvijestile su nas učiteljice Pletikosić i Kelava koje su zajedno sa svojim kolegicama Nives Bogdan i Julijom Milatić bile angažirane u projektu uređenja.

-Jako smo zahvalni na nesebičnoj pomoći roditelja i prijatelja koji su prepoznali i podržali ovu akciju. Naši učenici sada borave i rade u daleko ugodnijem i ljepšem prostoru – poručile su učiteljice, a oduševljenje ne kriju ni učenici, posebno drugaši koji svakodnevno borave u obnovljenoj učionici.
-Prije je otpadala pitura i zidovi su bili ružni, a sad imamo najljepšu učionicu – ponosno nam je rekao drugaš Anton Mihovilović.
-Svi smo pomagali, nosili smo papire i knjige kad je trebalo isprazniti učionicu, a poslije smo skupljali otpad – kazali su nam ponosni drugaši koji su se zajedno sa svim učenicima škole uključili u projekt u sklopu programa građanskog odgoja.

Doznajemo kako se u školi nalazi i vrijedna reljefna karta iz 1954. godine koju planiraju obnoviti u suradnji s djelatnicima restauratorske radionice Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin i njome ukrasiti stubište škole te i na taj način ovom starom kamenom zdanju udahnuti novu svježinu.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ / SOLINSKA KRONIKA

 

 

Pročitano 1425 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr