Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 20 Srpanj 2018 11:30

ROMANTIKA U SALONI

Uživajte s nama u večeri gladijatora i antičkog teatra sutra, antičkom vjenčanju…

I ove godine upriličit će se manifestacija u organizaciji TZ grada Solina, Romantika u Saloni koja za cilj ima “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba.

Prva večer događanja pod nazivom Večer gladijatora i antičkog teatra održat će se u subotu 21.srpnja s početkom u 21sata u antičkom amfiteatru i označava početak manifestacije Romantika u Saloni uz borbu gladijatora udruge Spectacula Gladiatoria koje ugošćujemo iz Pule te show s vatrom izvrsne Elsie Angeles Novaković u društvu cara Dioklecijana (Nato Pivalica) te carice Priske (Aneta Matulić). Osim borbi gladijatora ovu večer ćemo uživati u monodrami „Klitemnestra“ Marijana Matkovića u režiji Petra Buljevića koju izvodi Ivana Giove Župa (Centar za kulturu Omiš).
Posjetitelji će kao i svake godine moći uživati u sajmu antičkih zanata koji je moguće razgledati od 20:30 sata, a gdje će moći zaigrati antički trlju, okušati se u radionici antičkih mozaika, izradi antičkih artefakata …

Druga večer Romantike u Saloni pod nazivom Antičko vjenčanje održati će se u vrtu Tusculum u nedjelju 22. srpnja s početkom u 21:00 sat, a ima za cilj prikazati kako je izgledalo vjenčanje u doba stare Salone, te stvoriti jedinstveni turistički proizvod koji ćemo u suradnji s Hotelom Salona Palace i agencijom Dreamtime Events Croatia plasirati na međunarodno turističko tržište. U okviru večeri posjetitelji će biti u ulozi uzvanika na vjenčanju, gdje će moći vidjeti način uljepšavanje mladenke, ali i sami iskušati neke od tretmana kao i izraditi antičku frizuru, kušati antička jela na svadbenoj gozbi, doživjeti ceremoniju vjenčanja te uživati u nastupu mladog dvojca na violini, Leopolda Stašića i Antonia Palanovića.

U okviru obje večeri posjetiteljima osiguran je besplatan razgled Salone s polaskom s Manastirina u 19:30 sati za prvu večer te u 19:00 sati u okviru druge večeri.

Također, je kao i svake godine osiguran i besplatan prijevoz autobusom sa splitske Rive, pokraj F caffea. I to kako slijedi:
21.07.2018. polazak u 18:45h, a povratak ispred crkve sv.Anastazijau 22:45h.
22.07.2018. polazak u 18:20h, povratak sa Manastirina u 22:15h
Ulaz na obje večeri je slobodan.

Više informacija posjetitelji mogu dobiti u uredu TZ grada Solina na tel. 021 210048 ili na na web stranicama www.solin-info.com na društvenim mrežama ili mailom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Pročitano 1394 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr