Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 24 Srpanj 2018 07:08

Folklorna manifestacija Večer Zagore u Solinu

Folklorna manifestacija Večer Zagore u Solinu Foto: Arhiva Grada Solina

U sklopu Solinskog kulturnog ljeta 2018. i ove godine će se tradicionalno upriličiti folklorna manifestacija Večer Zagore koja će se održati u živopisnoj Gradini u subotu 28. srpnja 2018. s početkom u 21 sat.

Sudjeluju: KUD Srce Zagore, KUU Andrija Matijaš Pauk-Marina, KUD Naši korjeni – Kljaci, MPS župa Kljaci, KUD Filip Dević – Split, ŽVS Oštrokondže, KUD Sv. Ante – Nadin, KUD Komoštre – Ogorje, KUD Kamen –Bukovica, KUD Vrila – Široki Brijeg (BiH), KUD Primorski Dolac, KUD Promina –Oklaj i guslar Dane Jurić.

Tijekom večeri čut će se brojni tradicionalni napjevi Dalmatinske zagore od ojkavica, treskavica, rera do ganga, a mladi će moći vidjeti stare običaje, kočije, nošnje…

U Solin će se na tren preseliti ljepota običaja i kulture naše Zagore, odjekivat će rera, ojkavica, ganga, a na tren ćemo se vratiti u nekad davne običaje koji se ne smiju zaboraviti već se na ovakvim smotrama trebaju njegovati.

Organizator manifestacije je KUD Srce Zagore, a pokrovitelj Grad Solin uz misao vodilju „Oj Dalmacijo srce najmilije,u tebi me zlatno srce grije ...“

Za sve zainteresirane ulaz u Gradinu je slobodan.

 

 

Pročitano 2172 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr