Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 10 Listopad 2018 08:54

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBILJEŽENA 90. GODIŠNJICA DJELOVANJA KUD-a „ZVONIMIR“ MRAVINCE

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBILJEŽENA 90. GODIŠNJICA DJELOVANJA KUD-a „ZVONIMIR“ MRAVINCE Foto: Marijana Batarelo Jelavić

U Domu kulture u Mravincima 8. listopada održana je svečana sjednica Kulturno-umjetničkog društva „Zvonimir“ Mravince povodom 90. godišnjice osnutka i neprekidnog djelovanja Društva. Sjednicu je predvodio aktualni predsjednik Zvonimir Bućan koji je istaknuo kako je za dan proslave odabran upravo 8. listopada zbog obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ali i zbog obljetnice krunidbe kralja Zvonimira po kojem je Društvo dobilo ime.

Devet desetljeća opstojnosti ovog Društva na najbolji način govori o slozi i jedinstvu stanovnika Mravinaca, ali i o kontinuitetu njihove ljubavi prema hrvatskoj Domovini – kazao je predsjednik Bućan dodajući kako je ono uvijek predstavljalo središte kulturnog, prosvjetiteljskog i zabavnog života Mravinaca te je tijekom svoje povijesti organiziralo čitav niz vrijednih događanja.
U sklopu svečane skupštine upriličena je dodjela zahvalnica živim dužnosnicima, predsjednicima, dopredsjednicima, tajnicima i blagajnicima, te nasljednicima preminulih i potomcima prvih članova iz 1928., a sve to odvijalo se pod okriljem službene zastave Društva koja datira iz 1937.

Zahvalu u ime živućih predsjednika i njihovih nasljednika uputio je Josip Bućan, i sam bivši predsjednik, a svečanosti je u ime Grada Solina nazočio dogradonačelnik Tihomir Bečko. U glazbenom dijelu večeri nastupila je klapa „Spalatos“ iz Splita.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ/Solinska kronika

 

 

Pročitano 1680 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr