Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 09 Listopad 2018 13:06

Salonitanke obilježile Dan ružičaste vrpce

Salonitanke obilježile Dan ružičaste vrpce Foto: Marijana Batarelo Jelavić

Članice Udruge žena liječenih na dojci „Salonitanka“ Solin obilježile su u subotu 6. listopada u centru Solina „Dan ružičaste vrpce“, akcije posvećene ranom otkrivanju i liječenju raka dojke od kojeg u Hrvatskoj godišnje oboli oko 2500 žena, a oko 900 ih umre.
„Salonitanke“ su se okupile ispred Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ Solin gdje su podijelile prigodne majice, a zatim su se šetnjom uputile do PPC-a te tradicionalno pustile u zrak 100 ružičastih balona kao simbol sjećanja na sve one koji su izgubili bitku s ovom opakom bolešću. Uslijedila je vježba, a potom šetnja do lučice na ušću Jadra gdje je poslužena zdrava marenda.
Šetnjom želimo upozoriti žene, ali i muškarce, da rak ne bira, da je izuzetno važno voditi računa o svom zdravlju te redovito obavljati preventivne preglede – kazala je Leleković.

Udruga „Salonitanka“ djeluje od 2002. godine, a trenutno okuplja 489 članica za koje organizira redovite preventivne preglede. Svi oni koji se žele priključiti udruzi, naručiti se za pregled ili se dodatno informirati mogu se javiti na broj telefona 210-150 ili osobno u prostorije udruge u gradskoj-sportskoj dvorani na Bilankuši srijedom od 9 do 11 sati te ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 17 do 19 sati.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 1343 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr