Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 13 Studeni 2018 15:47

Održan izbor najboljih vina u Vranjicu

Održan izbor najboljih vina u Vranjicu Najbolji vinari u Vranjicu

Tradicionalno u organizaciji MO Vranjic i Grada Solina, uoči blagdana Sv.Martina, održan je izbor najboljih vina, a samo natjecanje odvijalo se u vranjičkom Domu kulture.

Izbor najboljeg vina održavao se u tri kategorije: najbolje crno, bijelo i rose vino ili kako Vranjičani kažu opol.

Najbolje crno vino napravio je prema ocjenama stručnih enologa Ivo Topić, drugo i treće mjesto u kategoriji crno vino pripalo je Ivi Brkljačiću.

Najbolje bijelo vino ove godine napravio je Ivica Meštrović, drugo mjesto osvojio je Ilija Ivanović, a treće mjesto pripalo je Đorđu Juriću.

Najbolje rose vino ove godine napravio je Marinu Uvodiću, drugo mjesto sa svojim vinom zauzeo je Ilija Ivanović, a treće mjesto opet je svojim drugim izborom vina dobio Marin Uvodić.
Vino večeri proglašeno je crno vino Ive Topića, a najbolji vinari nagrađeni su bogatim poklonima i plaketama.

Nagrade su dijelili uz predsjednika MO Vranjic Josipa Jurića, gradski vijećnik Nikola Perajica, pročelnik UO za javne djelatnosti Grada Solina Darko Bilandžić, zamjenik gradonačelnika Tihomir Bečko i Milivoj Bratinčević kao predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja.

Osim natjecanja za najbolje vino održana je i nagradna tombula. Cinkvinu, odnosno pancetu je osvojio Ivo Žeravica, a tombolu je osvojio Ante Ercegovac kojemu je, ni manje ni više, pripao odojak.

rb

 

 

Pročitano 1289 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr