Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 23 Studeni 2018 09:52

SOLINSKI „ZVONIMIR“ POSTAJE NASTAVNA BAZA

SOLINSKI „ZVONIMIR“ POSTAJE NASTAVNA BAZA Studenti restauracije sa splitske Umjetničke akademije u "Zvonimirovoj" će Radionici izvoditi praktičnio dio nastave (Foto: Jakov Teklić)

Podloga za još ambicioznije projekte

Kroz kulturne programe koje provodi u sklopu svoje djelatnosti, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin u proteklom je razdoblju realizacijom zajedničkih projekata ostvarila brojne suradnje sa značajnim kulturnim, znanstvenim, umjetničkim i obrazovnim institucijama. U sklopu provođenja politike daljnjeg institucionalnog umrežavanja, početkom ovoga mjeseca ugovorena je poslovna suradnja između Sveučilišta u Splitu i Zvonimira u djelatnostima znanosti i visokog obrazovanja. Ugovorom kojeg su, uz ravnatelja Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin prof. Tonća Ćićerića potpisali dekan Umjetničke akademije u Splitu izv. prof. art. Edvin Dragičević i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić, Zvonimir je postao nastavna baza splitskog Sveuličišta i to kroz povezivanje Restaratorske radionice, koja djeluje u okrilju Ustanove, i Odjela za restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Naime, Radionica već dugi niz godina, uz svoju osnovnu djelatnost restauracije i izrade replika spomenika i arheoloških artefakata iz antičke i starohrvatske povijesti, vrlo uspješno provodi i edukacijske programe. 

Osim potpisivanja ugovora sa Sveučilištem, ovoga su mjeseca potpisani i ugovori o suradnji Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin s Osnovnom školom don Lovre Katića, Osnovnom školom Vjekoslava Paraća, Osnovnom školom kraljice Jelene te Dječjim vrtićem „Cvrčak”, a koji se također odnose na suradnju u provedbi edukacijskih i kulturnih programa.
Uspostavom institucionalne suradnje s kulturnim, znanstvenim i obrazovnim subjektima s kojima nas vežu zajednički interesi zasigurno dodatno snažimo svoj položaj i profiliramo se kao relevantni dionici u procesu kulturnog, obrazovnog i znanstvenog razvoja sredine u kojoj djelujemo. Suradnje koje smo ovoga mjeseca ugovorili sa Sveučilištem, osnovnim školama i predškolskim ustanovama zasigurno su dobra platforma za proširenje kruga suradničkih ustanova i institucija te zalog za planiranje i realizaciju još ambicioznijih projekata – istaknuo je ovom prigodom ravnatelj Ćićerić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, SOLINSKA KRONIKA

 

 

Pročitano 1212 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr