Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 18 Prosinac 2018 14:02

Izviđači Solina donijeli Betlehemsko svjetlo u grad

Izviđači Solina donijeli Betlehemsko svjetlo u grad Foto: R. Bućan

 U utorak 18. prosinca u atriju gradske uprave izviđači solinskog Odreda izviđača i pomoraca Posejdon predali su zamjeniku gradonačelnika grada Solina Ivici Rakušiću Betlehemsko svijetlo.

Betlehemsko svjetlo kao simbol nade, mira, ljubavi i prijateljstva isporučile su članice izviđača OIP Posejdon i učenice OŠ kraljice Jelene, djevojčice Anica Radman i Stela Vučičić u pratnji voditelja solinskih izviđača Igora Spetiča.

Samoj predaji svijetla nazočio je i don Stanko Kačunić župni vikar u župi Gospe od Otoka koji je tom prilikom kazao kako Betlehemsko svjetlo simbolizira jedinstvo, mir i ljubav, prvenstveno mir u svima nama. - Mi svijetlo primamo, ono je dar, da ostanemo s onim koji je dao život za nas - kazao je don Stanko Kačunić.

Betlehemsko svjetlo kao simbol i podsjetnik na istinske vrijednosti Božića i univerzalne poruke svjetla koje nadvladava tamu, simbolizira mir, dobrotu, ljubav i zajedništvo podijelit će se po svim solinskim župama, a nalazit će se i u atriju gradske uprave gdje ga možete preuzeti za svoje domove.

 rb

 

 

Pročitano 840 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr