Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Siječanj 2019 12:20

Vrijedna donacija solinskim osmoljetkama

Vrijedna donacija solinskim osmoljetkama v.d. ravnateljica OŠ kralja Zvonimira Snježana Rađa i donator Teo Mandić (Foto: Jakov Teklić)

Vranjičanin Teo Mandić donirao je solinskim osnovnim školama više desetaka vrijednih geografskih reljefnih karata koje imaju za cilj omogućiti učenicima aktivniju obradu programskih sadržaja u nastavi geografije i povijesti. Svaka škola dobila je 20-ak zidnih karata, dok je OŠ Vjekoslava Paraća uz to dobila i manje stolne karte koje učenici mogu držati na klupama.

-Riječ je o osobnoj donaciji koja je proizašla iz mog djelovanja u Udruzi oboljelih od azbestoze, točnije želio sam na neki način zahvaliti Gradu Solinu na podršci koju godinama pruža našoj udruzi – kazao je Mandić dodajući kako se nakon kontakta s predstavnicima Grada, a potom i s ravnateljima škola odlučio za ovu vrstu donacije.

Vrijednu donaciju dobila je i nova solinska osmoljetka, Osnovna škola kralja Zvonimira u Ninčevićima, a Mandiću se tom prilikom zahvalila v.d. ravnateljica škole Snježana Rađa.

-Ova donacija nam jako puno znači, činjenica je da smo nova škola i da smo tehnički jako dobro opremljeni, no metodičke i didaktičke materijale još uvijek popunjavamo zahvaljujući nadležnom Ministarstvu, Županiji i Gradu Solinu, ali i dobrim ljudima poput Tea Mandića koji nam je donirao reljefne karte iznimno korisne u nastavi povijesti i geografije – kazala je Rađa ističući kako djeca kroz vizualno-taktilni dio lakše svladavaju nastavne sadržaje.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1500 puta