Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 26 Veljača 2019 13:59

Tamarinke osvojile dvije nagrade na natjecanju u klapskom pjevanju Delmata 2019.

Tamarinke osvojile dvije nagrade na natjecanju u klapskom pjevanju Delmata 2019. Ženska klapa Tamarin

Ženska klapa „Tamarin“ iz Vranjica sudjelovala je na natjecanju u klapskom pjevanju „Delmata“ 2019. održanom 23. veljače u dvorani „Češka beseda“ u Zagrebu.

Natjecanje koje se odvija u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa posvećeno je velikanu klapske umjetnosti, maestru Ljubi Stipišiću Delmati, a okuplja sve vrste pjevačkih ansambala koji ispunjavaju format klape.

U glazbenom nadmetanju, podijeljenom u pet kategorija, sudjelovalo je 13 klapa pristiglih iz svih djelova Hrvatske, a njihov nastup pratio je Ocjenjivački odbor sastavljen od najeminentnijih hrvatskih stručnjaka zborske i klapske glazbe.

Tamarinke su i ovom prilikom briljirale s čak dvije osvojene nagrade, naime, okrunile su se zlatom u kategoriji A1 Tradicionalni idiom – zadani program – a capella dok je njihov voditelj maestro Mirko Radan osvojio posebnu nagradu za umjetničko vodstvo.

Nakon iznimno uspješne 2018. godine okrunjene brojnim nagradama, Tamarinke su i 2019. započele priznanjima, a sve to rezultat je gotovo tri desetljeća ustrajnoga rada te brojnih nastupa u zemlji i inozemstvu.

Marijana Batarelo - Jelavić, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1185 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr