Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 05 Travanj 2019 10:04

Dani kršćanske kulture 2019.

Manifestacija se održava od 6. do 16. travnja, a pripremljen je bogat program u Solinu 

U sklopu manifestacije 'Dani kršćanske kulture' posjetitelji će i ove godine imati priliku posjetiti velik broj kulturno javnih događaja, s gotovo 70 različitih programskih sadržaja, koncerata, izložbi, tribina, projekcija filmova, predstava, muzejskih programa, predstavljanja knjiga i nosača zvuka te oko 1000 sudionika programa.

Manifestacija Dani kršćanske kulture koja je prvi put održana 2005. godine u Splitu odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarovi , Ministarstva kulture te županija i gradova u kojima se održava te u suorganizaciji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, Dubrovačkom i Šibenskom biskupijom.

Jedanaestodnevni program ovogodišnjih 15. 'Dana kršćanske kulture' svečano će biti otvoren 6. travnja u Splitu u palači Milesi (HAZU) u 11:30 sati, a manifestaciju će otvoriti splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

U sklopu bogatog i raznovrsnog programa ovogodišnjih 'Dana kršćanske kulture' filmski dio programa bit će otvoren filmom 'Pavao, Kristov apostol' u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu gdje će se do 16. travnja svakoga dana s početkom u 18 sati izmjenjivati 12 raznovrsnih filmova, a još tri filma bit će prikazana i u Dubrovniku i Šibeniku.
Glazbeni program manifestacije obilježit će niz zanimljivih glazbenih događanja s više stotina sudionika iz cijele Hrvatske.

I u Solinu nas očekuje bogat program i to u subotu 13. travnja kada će se upriličiti poseban dio pod nazivom 'Program za mlade u Solinu, gradu mladih': u suradnji s Arheološkim muzejom u Splitu u jutarnjim satima imat ćemo 'I. mali simpozij Martyres Salonitani' - muzejsko-edukativni program za djecu na Manastirinama i u Tusculumu u kojemu će učenici viših razreda iz osnovnih škola u Splitu i Solinu održati izlaganja o ranokršćanskim mučenicima u čast 125. obljetnice 'I. međunarodnog kongresa za starokršćansku arheologiju': u popodnevnim satima u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održat će se dvije filmske projekcije s početkom u 17 sati animiranog filma za djecu, a u 19.30 sati igranoga filma za mlade.

Posebna novost ovogodišnjeg programa manifestacije su dramski sadržaji, a u sklopu manifestacije bit će održan i niz zanimljivih tribina među kojima se posebno ističu susret s autorom dviju knjiga-intervjua s papom Franjom 'Oče naš' i 'Zdravo Marijo': don Marco Pozza, zatvorski kapelan u Padovi, gostovat će na susretu pod nazivom 'Moji razgovori s Papom'.
Manifestacija Dani kršćanske kulture svečano će biti zatvorena u utorak 16. travnja.

Više o Danima kršćanske kulture 2019. možete pogledati pod linkom https://www.danikrscanskekulture.info/

 

 

Pročitano 1034 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr