Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 05 Travanj 2019 09:00

Otvoreni 11. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Otvoreni 11. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija Foto: Grad Solin

Solinska tvrtka Salona-var izložila svoj radni brod Maral

Na novosagrađenom istočnom dijelu Marine Kaštela jučer su svečano otvoreni 11. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija.

Svečani program, otvorile su Kaštelanske mažoretkinje i orkestar Hrvatske ratne mornarice, nazočne su pozdravili članovi organizacijskog odbora Hrvatskih dana male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija, predsjednik udruge DHMB Damir Skelin te Branimir Matijaca i Tomi Božiković. Pozdrave dobrodošlice izlagačima su uputili i gradonačelnik grada Kaštela, Denis Ivanović i vlasnik Marine Kaštela, Joško Berket, a manifestacije je otvorio župan Blaženko Boban, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović koja je i ove godine pokroviteljica projekta.
Prilikom samog otvaranja uslijedila je i svečanost dodjele priznanja brodograditeljima koji su i ove godine raznim iskoracima oplemenili 11. izdanje ove manifestacije.

Na 11. Hrvatskim danima male brodogradnje izlaže i solinska tvrtka Salona-var d.o.o., koja se po prvi puta predstavila radnim plovilom pod imenom Maral, dužine 6,90m, jačine motora 115ks. Riječ je o radnom brodu, koji nalikuje gumenjaku, ali u potpunosti je izrađen od aluminija. Salona-var je obiteljska tvrtka koja uspješno posluje od 1994. godine, a u svojim pogonima zapošljava ljude s područja grada Solina.

Za sve zainteresirane koji žele posjetiti 11. Hrvatske dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, obje manifestacije će uz besplatan ulaz biti otvorene, petak i subota od 10 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati.

 rb

 

 

Pročitano 565 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr