Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona

Četvrtak, 30 Svibanj 2019 11:15

Priopćenje za javnost o obilježavanju Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj u Općini Klis, 22.05.2019.

U sklopu projekta „RazmišljamEKOlogično“ dana 22.05.2019. u Domu kulture „Jozo Buliga“ u Klisu obilježen je Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Kao što smo i najavljivali u programu su sudjelovali predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o., Ivan Limić, mag.ing.šum. jedan od autora knjige „Biljke Tvrđave Klis“ i klapa Filip Dević.

Program je započeo pozdravnom riječju predstavnika Općine Klis kao sunositelja projekta, a potom je Ivan Limić, mag.ing.šum. predstavio knjigu „Biljke Tvrđave Klis“. Autor je iznio kako je botaničkim istraživanjem tvrđave i okolnih stijena ustanovljeno preko 300 biljnih svojti, uključujući 16 endema i 20 strogo zaštićenih vrsta, poput jadranskog sijedca, dalmatinskog oštrolista, dalmatinske žutilovke, dalmatinskog buhaća, ljekovite kadulje, piramidalnog zvončića, dalmatinske perunike i modrog lasinja, te zaključio kako je područje kliške tvrđave iznimno biološki raznoliko.

Da bi to tako i ostalo predstavnici tvrtke Alfa atesta d.o.o. iznijeli su stručna predavanja na temu održivog gospodarenja otpadom i to „Pravilno postupanje s otpadom“ i „Korištenje otpada umjesto prirodnih resursa“ te potakli publiku na razmišljanje na „EKOlogičan“ način.

Istaknuli su kako je upravo odvajanje otpada po vrsti preduvjet reciklaži, a korištenjem vrijednih sirovina otpada smanjujemo korištenje prirodnih resursa koje će trebati i budućim generacijama.

Za zabavni dio programa pobrinula sa klapa Filip Dević, koju je publika ispratila dugotrajanim pljeskom. Posjetitelji su mogli uživati i u izložbi prekrasnih učeničkih radova Osnovne škole Petra Kružića.

Najbolji radovi nagrađeni su poticajnim darovima, a druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku. Dio atmosfere s događaja pogledajte u foto galeriji.

ekologicno logo novi

Pročitano 25 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr