Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 16 Srpanj 2019 12:02

Druga večer manifestacije Romantika u Saloni donosi uprizorenje antičkog vjenčanja

Druga večer manifestacije Romantika u Saloni donosi uprizorenje antičkog vjenčanja Brošura, TZ Solin

U Manastirinama će se uprizoriti antičko vjenčanje

Turistička zajednica grada Solina poziva sve Solinjanke i Solinjane i drage goste na uprizorenje Antičkog vjenčanja koje će se održati u petak 19.srpnja s početkom u 21 sat u vrtu Tusculum, arheološkog lokaliteta Salona, u okviru manifestacije Romantika u Saloni.

- Ovom večeri želimo prikazati kako je izgledalo rimsko vjenčanje, na koji način se uljepšavala mladenka i mladoženja, kako je izgledala antička gozba i sama ceremonija vjenčanja – kazuje direktorica TZ Solin Jelena Stupalo koja nadodaje kako je riječ o projektu koji TZ Solin provodi s hotelom Salona Palace i agencijom Dreamtime events Croatia.

Večer će obilježiti nastup mladog pijanista Marina Limića, a u okviru večeri organizirano je i besplatno vođenje kroz antičku Salonu s polaskom s Manastrina u 19 sati kao i besplatan prijevoz autobusom iz Splita u 19,30 sati (parking kraj Turističke palače) te povratak u 22,30 sati s Manastirina.

Video spot događanja održanog 2018.godine možete pogledati na slijedećem linku: https://youtu.be/IB8TpWDl7qo

Cilj manifestacije Romantika u Saloni koja se održava već osmu godinu je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprjeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku, poručuju iz TZ Solin.

Glavni sponzor manifestacije Romantika u Saloni je INA d.d., partneri u projektu su grad Solin, Javna ustanova u kulturi Zvonimir, a pokrovitelji/sponzori: Splitsko dalmatinska županija, hotel Salona Palace, hotel President Solin, agencija Dreamtime events Croatia.

 

 

Pročitano 782 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr