Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Studeni 2019 08:30

Predstava u povodu Dana sjećanja na žrtve Vukovara u Mravincima

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje KUD Zvonimir - Mravince poziva na predstavu "SKUPLJANJE KOSTIJU", monodrama po istinitom događaju iz Domovinskog rata.

Predstava će se održati u petak, 15. studenog 2019. s početkom u 19 sati u Dom kulture u Mravincima. Predstava će biti realizirana u suradnji s KUU Sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog.
Ulaz na predstavu je besplatan.

IZVODE: Mladenka Gruica i KUU Sv. Kliment - Gornje Sitno

DETALJNIJE:

Ratna monodrama Skupljanje kostiju nastala je na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić, iz mjesta Paljuv u zadarskom zaleđu, koja se za vrijeme okupacije sela, 1991. godine, mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i obilazila svog mrtvog sina Antu, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnavili tijelo.

Tu je potresnu priču zapisala, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle (iz udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar) i objavila u zbirci Koracima nade u istinu, a Mladenka Gruica pretočila u snažnu monodramu koja govori o trpljenju razdiruće duboke i neprolazne boli, ali i o nedostižnoj snazi prkosa, vjere i ufanja u ljubav i Boga.

Predstava je nakon premijere u Splitu 2017. god i HNK Zadru izvedena mnogo puta u Hrvatskoj i van njenih granica.

mravince predstava

 

 

Pročitano 449 puta